Blog

9 redenen waarom ook u zou moeten kiezen voor Accoya hout

Wat is Accoya?

Accoya hout is een erg duurzame houtsoort die tevens is geproduceerd uit duurzaam en snelgroeiend hout. Het is op een enorm slimme manier bestand gemaakt tegen verschillende bedreigingen van buitenaf. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan schimmels. Accoya is door en door gemodificeerd, heeft een constante hoge kwaliteit, kent nagenoeg geen zwel- en krimpgedrag en heeft een superieure weerstand tegen houtaantastende schimmels. Daarom heeft Accoya in grond-/watercontact een gegarandeerde levensduur van minimaal 25 jaar en bovengrond minimaal 50 jaar! Door de unieke eigenschappen die wij hierboven al kort hebben opgesomds is Accoya dus direct een erg goed alternatief voor hardhout en kunststof.

Verschillende Accoya producten bij Tuinhoutdiscount.nl

Uiteraard beschikken wij bij Tuinhoutdiscount.nl, als dé dealer in Accoya van Nederland, over meerdere soorten Accoya producten. De verschillende producten die wij u standaard kunnen leveren zijn;

Overigens is het in sommige gevallen ook mogelijk om Accoya op maat geleverd te krijgen. Heeft u een speciaal project die maatwerk Accoya producten vereist? Stuur ons dan eens een berichtje via dit formulier.

Uitzonderlijke levensduur

Vooral de uitzonderlijke levensduur is hetgeen dat Accoya écht uniek maakt en wat partijen als gemeenten en bijvoorbeeld McDonalds al heeft doen kiezen om over te stappen op deze houtsoort. Omdat de Accoya hout leverancier zo enorm sterk geloofd in de duurzaamheid (uiteraard ook uitgebreid getest) zijn er zelfs unieke garanties afgegegeven op de producten. Zo heeft u vanuit de producent een garantie van 25 jaar in de grond en 50 jaar boven de grond.

De voordelen opgesomd

Omdat wij eindeloos kunnen doorpraten over de voordelen van Accoya en u hier waarschijnlijk niet helemaal op zit te wachten hebben wij de voordelen alvast kort voor u opgesomds;

  1. Verwachte levensduur van minimaal 60 jaar
  2. Erg lange en vooral unieke garanties
  3. Geschikt voor binnen en buiten toepassingen
  4. Milieuvriendelijk en ecologisch verantwoord
  5. Door en door gemodificeerd
  6. Blijvende sterkte en verbeterde hardheid
  7. FSC, KOMO en Cradle to Cradle Gold gecertificeerd
  8. Natuurlijke vergrijzing
  9. 100% recyclebaar