Accoya

8 producten
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
8 producten
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Bent u op zoek naar een houtsoort die een exclusieve uitstraling heeft en qua duurzaamheid minstens zo speciaal is? Wilt u een houtsoort met een gegarandeerde levensduur van bovengronds 50 jaar en 25 jaar? Dan zit u met Accoya hout helemaal bij de juiste houtsoort. Accoya is duurzaam, makkelijk in gebruik en ecologisch verantwoord. De houtsoort is eenvoudig verwerkbaar voor tal van toepassingen. In de grond-, weg- en waterbouwsector, gevelbekledingmarkt en kozijnenindustrie wordt Accoya al volop gebruikt. Het is echter ook uitstekend geschikt voor toepassingen in de tuin. Vlonder, oeverbeschoeiingen, schuttingen, meubels… Wat maakt u met Accoya?

De kenmerken van Accoya hout

Het ecologische en duurzame Accoya hout is vervaardigd uit duurzaam geproduceerd en snelgroeiend hout. Het is op een slimme manier bestand gemaakt tegen schimmels. Accoya is door en door gemodificeerd, heeft een constante hoge kwaliteit, kent nagenoeg geen zwel- en krimpgedrag en heeft een superieure weerstand tegen houtaantastende schimmels. Daarom heeft Accoya in grond-/watercontact een gegarandeerde levensduur van minimaal 25 jaar en bovengrond minimaal 50 jaar! Accoya is hét alternatief voor tropisch hardhout en kunststof.

Accoya hout is gekweekt in duurzame bossen en is afkomstig van de Pinus Radiata dennen. Wanneer er een boom wordt gekapt voor productie wordt er altijd een nieuwe boom herplant, zo gaat dit in FSC bossen. Het hout komt uit Spanje, Chili of Nieuw-Zeeland, maar wordt vervolgens gemodificeerd in ons mooie Nederland. Accoya heeft een langzame natuurlijke vergrijzing, dit kunt u uiteraard vertragen door het hout goed te behandelen. Het hout laat zich goed verven, verlijmen of zagen.

Een aantal unieke voordelen op een rijtje

Nog niet helemaal overtuigd van het Accoya hout? Dan hebben wij speciaal voor u alle voordelen even op een rijtje gezet;

  • Verwachte levensduur van minimaal 60 jaar
  • Erg lange en vooral unieke garanties
  • Geschikt voor binnen en buiten toepassingen
  • Milieuvriendelijk en ecologisch verantwoord
  • Door en door gemodificeerd
  • Blijvende sterkte en verbeterde hardheid
  • FSC, KOMO en Cradle to Cradle Gold gecertificeerd
  • Natuurlijke vergrijzing
  • 100% recyclebaar

Goed opletten bij gebruik

Gaat u aan de slag met uw pas gekochte Accoya hout? Dan raden wij u aan om op de volgende punten goed te letten;

  • Bij montage dient gebruik te worden gemaakt van geteste RVS nagels of schroeven om corrosie door chemisch reactie met het geacetyleerde hout te voorkomen.

Accoya hout kopen?

Accoya is enkel en alleen beschikbaar bij de daarvoor speciaal en zorgvuldig geselecteerde dealers. Tuinhoutdiscount.nl was dan ook erg blij toen wij werden gevraagd om dealer te worden. Ons personeel is geschoold in Accoya hout en kan u perfect voorzien van een advies op maat. Wilt u dus Accoya hout kopen? Dan bent u bij Tuinhout Discount helemaal aan het juiste adres! Wij kunnen Accoya hout leveren in verschillende vormen en maten. Zo hebben wij bijvoorbeeld Accoya planken, Accoya vlonderplanken en Accoya balken.

Bestel online of kom naar de showroom!

Wilt u het hout liever eerst even ervaren alvorens u tot een aankoop overgaat? Wij raden u dit ten zeerste aan. In onze gloednieuwe overdekte showroom van ruim 1100m2 hebben wij voldoende voorbeelden en informatie om u te voorzien van antwoorden op de nog openstaande vragen. Op deze manier weet u tenminste echt wat u aanschaft. Bent u bij ons op de zaak? Dan helpen wij u graag met het opstellen van een offerte op maat onder het genot van een kopje koffie.

Toch liever een andere houtsoort?

Heeft u toch liever geen Accoya en bent u op zoek naar een andere houtsoort? Klik onze website dan vooral niet weg! Bij Tuinhoutdiscount.nl hebben wij namelijk een groot assortiment aan constructiehout (tuinhout). Bent u bijvoorbeeld op zoek naar planken, palen, balken of vlonderplanken? Dan hebben wij deze in verschillende houtsoorten zoals; Hardhout, Douglas tuinhout of Geïmpregneerd hout. U hoeft dus niet door te zoeken naar een alternatief, THD heeft voor u de oplossing!