Blog

Hoe Red Class Wood behandelen?

Red Class Wood behandelen Tuinhoutdiscount.nl

Gaat u aan de slag met een project in de tuin en bent u erg gecharmeerd van de look van Douglas hout? Bent u echter wel voorstander van een ietwat duurzame houtsoort? Dan is het Red Class Wood van Tuinhoutdiscount.nl precies hetgeen waar u naar op zoek bent! Maar hoe dient u deze, vrij nieuwe, houtsoort precies te behandelen? Wij leggen het uit in deze blog.

Wat is Red Class Wood nu eigenlijk precies?

De basis van Red Class Wood is een gecertificeerde houtsoort en door de ecologische behandeling krijgt het hout extra duurzaamheid en de kleur van Lariks Douglas hout. Wel de look en niet de bekende nadelen van Douglas hout dus! Naast de bovengenoemde praktische voordelen in uiterlijk en duurzaamheid heeft Red Class hout ook een groot voordeel voor de portemonnee. In veel gevallen is een Red Class hout product namelijk relatief goedkoper dan Douglas hout. Red Class Wood is kunstmatig gedroogd en hierdoor enorm vormvast. Uiteraard blijft hout altijd hout en werkt dit altijd, maar krimp en uitzetting wordt in ieder geval een stuk verminderd. In veel gevallen is dit uiteraard een enorm voordeel. Eikenhout is bijvoorbeeld een houtsoort die door de werking vaak lastig te verwerken is.

Welke producten zijn er beschikbaar van Red Class Wood?

Red Class Wood is een relatief nieuwe houtsoort en dus komen er ook regelmatig nieuwe producten gerealiseerd uit deze houtsoort op de markt. Het aanbod is inmiddels echter vrij groot en dus is de keuze reuze.

Constructiehout

In Red Class Wood heeft u bijvoorbeeld ruim voldoende keuze in constructiehout. Hierbij kunt u denken aan normale planken, vlonderplanken, maar ook aan Triple Profiel planken. Hiernaast zijn ook profielen zoals blokhutprofielplanken en vellingdelen beschikbaar. Neem anders vooral eens een kijkje bij de volgende categorieën;

Overige producten

Naast het bovengenoemde constructiehout is de afgelopen tijd ook voorzichtig duidelijk geworden dat de producent van deze houtsoort ook in gaat zetten op het produceren van complete overkappingen in Red Class Wood, waar dat nu vooral gebeurd in Douglas hout.

Red Class Wood behandelen Tuinhoutdiscount.nl

Hoe Red Class Wood behandelen?

Regelmatig krijgen wij bij Tuinhoutdiscount.nl de vraag hoe men Red Class Wood het beste kan behandelen. Om deze reden hebben wij hieronder even enkele mogelijkheden genoteerd.

Impregneervloeistof Red Class Wood

Deze impregneervloeistof is van dezelfde producent als het Red Class Wood zelf en dit is precies de vloeistof waar het Red Class Wood mee is geïmpregneerd. Wilt u het hout dus in goede staat houden dan is het aangeraden de kopse kanten, wanneer u iets heeft gezaagd, met deze vloeistof te behandelen. Zo krijgt alles dezelfde uitstraling. Overigens is het ook mogelijk om hiermee het regelmatige onderhoud van het hout te doen. Hierin adviseert men een eerste laag binnen de eerste drie maanden van ingebruikname aan te brengen en het hout vervolgens jaarlijks bij te houden. Overigens geeft men hierop géén garantie dat het hout niet werkt of helemaal niet vergrijst.

Klik hier om dit product te bekijken.

Remmers Houtbeits Long Life UV

Het hout écht goed beschermen tegen vergrijzing? Dan is de Houtbeits Long Life UV van het merk Remmers een aanrader. Deze beits in de kleurloze vorm zorgt voor een langdurige bescherming tegen UV-stralen. Daarnaast is dit vuilafstotend en onderhoudsarm. Zo kunt u vergrijzing dus nog meer voorkomen.

Klik hier om dit product te bekijken.

Advies op maat van dé specialist?

Komt u er niet helemaal uit, gaat u graag eerst eens het gesprek aan of bent u benieuwd of u wellicht elementen over het hoofd ziet? Bij Tuinhoutdiscount.nl hebben wij verschillende specialisten die u maar wat graag helpen bij uw project. Onze passie is tuinhout en wij draaien nergens onze hand voor om. Neem dus gerust contact met ons op, kom langs in onze compleet overdekte showroom van ruim 1100m2 midden in de Randstad of vraag compleet vrijblijvend een offerte aan.