Blog

4 klusjes die u nu al kunt doen in de tuin

De lente komt eraan en dus is het tijd om langzaam te gaan denken aan die prachtige tuin. Welke klusjes moet u allemaal uitvoeren om weer te kunnen genieten van de tuin? Wij hebben er alvast een drietal op een rijtje gezet waarmee u direct kunt beginnen. Lekker naar buiten dus!

Het gras moet naar de kapper

Het kan natuurlijk zo zijn dat uw ooit zo prachtig mooie en vooral groene grasmat er nu wat grauw bij ligt. Geen reden tot paniek! Het gras is enkel toe aan het wegknippen van de dode puntjes. Ga dus even aan de slag met de grasmaaier en haal de puntjes van het gras af. Door dit te doen kan het gras weer flink gaan groeien en heeft u binnen no-time weer een prachtige grasmat liggen.

Ook de fruitbomen zijn toe aan een knipbeurt

Bent u van plan om uw fruitbomen eens goed te gaan snoeien? Dan is het deze maand dé tijd om dit te doen. In maart zijn de fruitbomen namelijk het minst gevoelig voor schimmels. Daarnaast is het ook voor u lekker makkelijk, er zijn nog geen bladeren die in de weg zitten bij het snoeien!

Onkruid verwijderen

Houdt u er ook niet van om een hele middag op uw knieën te moeten zitten om het onkruid tussen de tegels vandaan te trekken? Dan hebben wij voor u de ideale tip. Wanneer u namelijk strooizout over uw terras strooit (wellicht heeft u nog wat over uit de afgelopen winter?), dit naspoelt met wat water en dit een nachtje laat intrekken zult u merken dat u de volgende dag het onkruid gemakkelijk kunt wegvegen met de bezem.

Vlonderplanken schoonmaken en onderhouden

Niemand zit te wachten op een vieze en gladde vlonder in de tuin gedurende de dagen met mooi weer. Om deze reden is het zaak om de vlonder goed te onderhouden en regelmatig schoon te maken. Hoe u dat doet? Dat leest u in onze blog over vlonder onderhouden en schoonmaken.

Bestel op tijd uw spullen

De lente staat op het punt van beginnen en zodra het lekker weer is wilt u natuurlijk direct die tuin in om van de zon en de natuur te genieten. Zorg er om deze reden voor dat u nu al uw gewenste producten en benodigde spullen besteld bij Tuinhoutdiscount.nl. Op deze manier heeft u uw spullen op tijd en kunt u direct de tuin in stappen wanneer de eerste zonnestralen doorkomen.