Blog

Kies ik voor holkamer of massieve composiet vlonderplanken?

Kies ik voor holkamer of massieve composiet vlonderplanken?

Naar alle waarschijnlijkheid koopt u niet elke dag Composiet vlonderplanken en is het voor u waarschijnlijk fijn als bepaalde elementen van deze populaire soort vlonderplanken ietwat worden toegelicht. Composiet vlonderplanken zijn verkrijgbaar in massief of holkamer composiet, maar wat zijn de verschillen en waarvoor kunt u het beste kiezen? Massieve vlonderplanken bestaan uit één deel terwijl deze bij holkamer planken meerdere holle kamers bevatten. Massief composiet is duurder in aanschaf, maar is daarentegen wel sterker. 

De voordelen van composiet

Composiet is een kunststof die bestaat uit bijvoorbeeld rijstvlies of een samenvoeging van hout en kunststof. Deze hebben verschillende eigenschappen, maar dezelfde voordelen. Waarbij bij bijvoorbeeld vlonderplanken van Douglas hout of vlonderplanken van Hardhout wordt aangeraden te behandelen met bijvoorbeeld tuinhoutolie, Bangkirai olie of HK-Lazuur van het merk Remmers, is dit met Composiet niet nodig. Het is kleurvast en uv-bestendig, eenvoudig te monteren en  heeft geen noesten. Ook zal Composiet vrijwel niet werken, waardoor de planken niet zullen kromtrekken of scheuren. De vlonderplanken van Supradeck bijvoorbeeld werken slechts 1mm in de lengte en helemaal niet in de breedte. Composiet is makkelijk te reinigen, is vanwege de gladde oppervlakte kindvriendelijk en heeft een lange levensduur.

Kies ik voor holkamer of massieve composiet vlonderplanken?

Wat is massief composiet?

Massief composiet bestaat uit één deel en is dus stevig en kan intensief gebruikt worden. Denk bijvoorbeeld aan een terras waar veel op gelopen zal worden of waar zware tuinmeubelen op geplaatst worden. De planken kunnen vanwege de dichtheid waterpas gelegd worden.

Wat is holkamer composiet? 

Wilt u een terras en/of vlonder maken op uw balkon? Dan zijn vlonderplanken van holkamer Composiet een prima keuze. De planken bevatten meerdere holle kamers, zijn minder zwaar en relatief goedkoper dan de massieve planken. Wel zijn de planken in verhouding van mindere kwaliteit, doordat er minder materiaal is gebruikt. In de kamers van de planken kan water blijven staan en dus is het van belang de planken met afschot te leggen.

Welke soorten en merken zijn er beschikbaar bij Tuinhoutdiscount.nl?

Bij Tuinhoutdiscount.nl vindt u verschillende soorten, kleuren en afmetingen Composiet van de volgende merken; Supradeck, Elephant, Duowood en Eva-Last. Holkamer Composiet kan bij Tuinhoutdiscount.nl echter gevonden worden onder de noemer semi-massief. Heeft u nog vragen over deze speciale kunststof vlonderplanken? Dan kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen. Wilt u de vlonderplanken liever eerst in het echt bekijken? Kom dan gerust eens langs in onze overdekte showroom van 1100m2 midden in de Randstad om de mogelijkheden te bekijken.