Blog

Drie tuintrends verwacht in 2020!

Wanneer de tuin eenmaal is ingericht, verander je daar misschien niet snel iets aan. Na enkele jaren kan het toch nodig zijn om de tuin eens flink op te knappen. Dat kan op allerlei manieren. Soms kies je voor nieuwe beplanting, in andere gevallen plaats je enkel wat nieuwe accessoires en soms gooi je de gehele tuin om door bijvoorbeeld te kiezen voor een nieuwe overkapping of een schutting. Is 2020 het jaar waarin je je tuin gaat aanpakken? Dan is het goed om de drie tuintrends van dit moment te kennen.

Kies voor Blended Cultures

De laatste jaren was het begrip filterbubbel vaak een gespreksonderwerp. Mede door de digitale wereld krijgen mensen meer en meer in een omgeving vol gelijkgestemden te leven. Het doorprikken van die bubbel begint in 2020 in de tuin. Dat doe je door aan de slag te gaan met de trend van Blended Cultures. Dit betekent eigenlijk dat je van alles kunt mixen. Pak verschillende materialen, een combinatie van verschillende planten en neem iets mee uit verschillende culturen en stromingen. Bij Tuinhoutdiscount.nl vind je allerlei verschillende soorten tuinhout en elementen. Met de hulp van de medewerkers is daar een goede mix van lokale en internationale elementen mee te maken. Om optimaal te genieten van Blended Cultures is het belangrijk om met veel planten te werken. Die trekken ook de nodige fauna aan. Door voor ruime en brede borders te kiezen is er voldoende ruimte voor het regenwater om weg te stromen.

Ga op Inner Retreat

De drukte in de maatschappij lijkt alleen maar toe te nemen. Dat heeft ook zijn weerslag op hoe jij je voelt. De tuin is de plek waar je moet zijn om rust te vinden. Dat is dan ook precies wat een Inner Retreat moet inhouden. De tuin is ingericht om optimaal te ontspannen. Rust en eenheid zijn de kernwoorden voor deze trend. Laat Tuinhoutdiscount.nl je bijvoorbeeld helpen bij de inspiratie voor het aanleggen van vijvers en het plaatsen van houten vlonders. Laat je adviseren over planten met lichte tinten om het niet te bont en te heftig te maken en hoe je dit kunt combineren met de juiste tuinhout producten. Alles staat in het teken van het vinden van de rust. Ook deze trend is geschikt voor duurzaamheid. De borders en de vijver die je laat aanleggen van het water van de regenbuien op. Bovendien bied je met de bloemen en planten een plek voor vogels, vlinders en allerlei insecten.

De vrijheid van Street Savage

Strak en scherp is niet voor iedereen het ideaalbeeld. Misschien heb jij altijd wel van een wat meer vrije tuin gedroomd. Met de trend van Street Savage komt deze droom eindelijk uit. Imperfectie is essentieel. Zo kan je allerlei elementen uit het rauwe straatleven in je tuin verwerken. Ook industriële accessoires zoals meubels en potten zijn aantrekkelijk. Gebruik veel gerecycled materiaal en durf te experimenteren. Als het gaat om de grond, dan kan Tuinhoutdiscount.nl de plek zijn om het perfecte materiaal. Ga voor een halfverharding. Zo heb je de look van beton, maar heeft het regenwater wel de mogelijkheid om goed in de bodem weg te zaken.