Showroom van ruim 1100m2 midden in de Randstad!    Bezorging Nederland en België op een vaste dag per postcode!

8.5 / 10
218  reviews

Blog

Handige tips om wateroverlast te voorkomen

Op veel plekken wateroverlast na de hevige regenval van gisteravond en dus vonden wij het tijd voor een aantal tips om wateroverlast in uw tuin te voorkomen.

Leg zo min mogelijk tegels is uw tuin

Door uw tuin helemaal te bestraten blokkeerd u als het ware de afvoer van uw hemelwater naar de grond. Als u uw tuin zo min mogelijk betegeld heeft het water veel ruimte om in de grond te zakken. Scheelt dus al een hoop!

Plaats planten en bomen in de tuin

Het ligt misschien aardig voor de hand, maar door veel planten en bomen in de tuin te plaatsen neemt u al een deel van het wateroverschat weg. Planten en bomen hebben immers water nodig om te leven en zullen een deel van het water maar al te graag tot zich nemen. Een mooie voorbeeld hiervan zijn haagplanten, deze planten hebben bladeren die water verdampen.

Een mooie gazon doet wonderen

Door een gazon aan te leggen kunt u weer een stukej wateroverlast verminderen. Het gazon houdt water namelijk vast. Hierdoor heeft het water voldoende tijd om in de grond te zakken. Onder deze mooie groene laag gras leven verschillende beestjes die ook kunnen helpen bij de verwerking van het overschot., ze maken door wat ze eten namelijk ruimte voor het water om te kunnen zakken in de bodem.

Een regenvijver is ideaal

Door een regenvijver aan te leggen in de tuin kunt u een groot deel van het regenwater opvangen. Door het water op de slaan in de vijver heeft dit voldoende tijd om de bodem in te zakken. Dit is vooral interessant als u in een gebied woont met kleigrond, veengrond of met een hoge waterstand.

Hoogteverschillen in de tuin

Ook door hoogteverschillen in de tuin aan te brengen kunt u wateroverlast (grotendeels) voorkomen. Vooral in combinatie met een regenvijver of een gazon is dit ideaal. U kunt het water dwingen om te stromen naar één van deze twee. Op deze manier vangt u het water slim op en kan het rustig afgevoerd worden.

Een stukje persoonlijk advies nodig?

Benieuwd wat Tuinhoutdiscount.nl voor u zou kunnen betekenen? Voel u dan vooral vrij om contact met ons op te nemen of om eens langs te komen in onze showrom! In onze showroom van ruim 1100m2 kunnen wij u perfect laten zien wat er allemaal mogelijk is in uw tuin. Tot ziens bij Tuinhout Discount!