Blog

Aanbouw veranda kopen? Let dan hier op!

Aanbouw veranda kopen? Let dan hier op!

Wanneer de eerste warme dagen komen begint het bij iedereen te kriebelen. Even lekker de tuin in duiken om deze weer zomerklaar te maken. Ook komen er volop ideeën naar boven borrelen om de tuin aan te passen. Een nieuwe aanbouw veranda is dan een mogelijkheid. Het is heerlijk om onder een overkapping te zitten en dan van de tuin te genieten. Er zijn verschillende soorten materialen waar u uit kunt kiezen. En zo zijn er nog een aantal zaken waar u op moet letten. Wij, van Tuinhoutdiscount.nl, delen de tips graag met u. 

Waar komt de veranda te staan? 

Wanneer u een aanbouwveranda in de tuin wilt hebben is het verstandig om de juiste plek secuur te kiezen. Let op een aantal praktische zaken. Het belangrijkste is de plek van de overkapping. De plek van plaatsing beïnvloedt namelijk een groot aantal punten. Denk maar aan de dakbedekking die u wilt gebruiken. Het is dus goed om hierover na te denken. Maak een plattegrond en teken hier alles op uit. Visualiseer vervolgens hoe het eruit mag komen te zien. Met een tuin op het zuiden is het mogelijk om de overkapping te gebruiken voor meer schaduw in de tuin te krijgen. Het kan er heerlijk koel zijn in de zomer. Wanneer u een glazen dakbedekking neemt is het goed om direct aan zonwering te denken. 

De veranda laten ontwerpen?

Wilt u het ontwerp van de veranda graag uitbesteden? Dan kan dit bij verschillende modellen bij Tuinhoutdiscount.nl. Wij hebben de mogelijkheden om direct bij het maken van uw offerte de aanbouw veranda volledig in 3D-modellen uit te tekenen. Zo is het stukje visualiseren voor u nóg makkelijker. Deze 3D-modellen kunnen wij voor u realiseren voor aanbouwveranda's van de merken Trendhout en Toplawood. Is dit iets dat u wenst? Vul dan de nodige informatie in op deze pagina.

Aanbouw veranda kopen? Let dan hier op!

Hoe groot wordt de veranda? 

Het is natuurlijk heerlijk om onder de veranda te eten en drinken. Het is dan prettig als de veranda wat ruimte biedt. Zeker als u grote stoelen heeft is het fijn als ze niet op het randje staan. Een veranda mag minstens 3 meter diep zijn. Het zorgt voor wat ruimte. 3,5 meter en meer is eigenlijk nog beter. De diepte van de veranda is wel afhankelijk waarvoor u het wilt gaan gebruiken. 

De hoogte van de veranda

De hoogte van de bouw van de veranda is ook van belang. De gevel moet voldoende ruimte bieden voor het aanbouwen van de veranda. Bedenk van te voren of dit ook mogelijk is. Denk ook aan het afschot. Het is goed om het dak minimaal 13 to 14 centimeter af te laten lopen. Ook is het belangrijk om het condenswater op de dakplaten te laten lopen. Polycarbonaat platen zijn hier goed voor te gebruiken. 

Zelf plaatsen of uitbesteden?

Het is natuurlijk afhankelijk van of u twee rechterhanden heeft of juist niet. Wanneer u geen tijd of geduld heeft om het zelf te doen is het in veel gevallen verstandig om het plaatsen te laten doen. Een professional zal alles goed inmeten en daarna ook netjes plaatsen. Natuurlijk zijn de kosten wat hoger, omdat ze de hele veranda aanbouw ook monteren en plaatsen. Het is wel zo dat het dan goed gebeurt. U kunt er dan met een gerust hart onder gaan zitten. U hoeft niet bang te zijn dat het gaat lekken of het omvalt.