Blog

3 redenen waarom zwart dit jaar zo populair is in de tuin

3 redenen waarom zwart dit jaar zo populair is in de tuin

Waar steigerhout de trend van de laatste jaren was lijkt deze trend plaats te moeten maken voor zwart in de tuin. Het chic, stoer en de uitstekende combinatie met het groen in uw tuin zijn makkelijk gezegd de veroorzakers van deze trend. Het succes van de zwarte kleuren is te danken aan de uitstekende match met het groen in uw tuin. Het is heel gemakkelijk om trouwens wat meer zwart in de tuin toe te voegen. Denk aan een zwarte pot, een zwart gebeitste bankmet bijvoorbeeld GW-310 van het merk Remmers of een zwarte schutting. Het is vaak zo dat de tuin meer diepte krijgt en het er geweldig uitziet. Zeker als de balans goed is, is zwart een winnaar. Met wat contrasterende zaken wordt het allemaal nog speelser en mooier. 

Zwart is chique

De donkere planken kunnen uw tuin een chique uitstraling geven. Het is wel belangrijk om te zorgen voor voldoende balans. Een te zwarte tuin kan wat benauwd aanvoelen en licht is van groot belang. Zorg dus voor speelse elementen in de tuin en voor mooie planten en/of bloemen die goed afsteken tegenover het zwart. 

Natuurlijk is mooier

Wanneer u voor planten en groen in de tuin kiest in combinatie met zwart is het belangrijk om te zorgen dat het allemaal natuurlijk eruitziet. Het is belangrijk om alles bij elkaar te laten passen. Het is ook van groot belang om het goed te onderhouden. Een goed onderhouden tuin zal altijd mooier zijn. 

Waar moet u beginnen? 

Het is misschien moeilijk om te kijken waar u wat meer zwart in de tuin kunt aanbrengen. Het kan starten bij meer zwarte tegels in de tuin. Ook is het mogelijk om te zoeken naar zwarte plantenbakken. Als u eenmaal een bepaald element heeft toegevoegd dan zult u vanzelf goed kunnen inschatten welke elementen er naar uw smaak dienen te volgen.

Professioneel advies? 

Natuurlijk is het goed om een hovenier of tuinspecialist in te schakelen om de tuin er mooier en exclusiever uit te laten zien door meer zwart te gebruiken. Het is de basis om te genieten van alle mogelijke trends die passen bij het zwart. Meer zwart in de tuin in de juiste verhouding met groen en licht zal de tuin compleet veranderen. 

Ontdek meer

Bekijk gerust onze webshop om meer informatie en producten te vinden over de zwarte elementen die u in uw tuin kunt toevoegen. Wij zijn er om u te inspireren en te helpen. Komt u er niet uit of heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen u graag verder om zo uw tuin nog mooier te maken en de uitstraling te geven waar u naar op zoek bent. Al onze adviezen zijn vrijblijvend en hebben al veel mensen geholpen om hun tuin mooier te maken.