Dakbeschot

Dakbeschot

Geïnteresseerd in het aanschaffen van dakbeschot voor uw dak? Bij online houthandel Tuinhout Discount vindt u een divers assortiment aan dakbeschotten van hoge kwaliteit tegen de beste prijs. Op deze manier maakt u het dak van uw buitenverblijf compleet. Wanneer u het materiaal van dichtbij wilt bekijken, dan kunt u contact opnemen of langskomen bij de showroom .

4 producten
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
4 producten
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Wat is een dakbeschot?

Wat is dakbeschot nu eigenlijk precies? De naam zegt het al, maar het zijn profielplanken waarmee u uw dak kunt betimmeren. Dit materiaal wordt aangebracht op het geraamte van uw dak. Dit kan bijvoorbeeld zijn voor uw blokhut, maar ook voor uw houten overkapping. Vellingdelen kunnen worden herkend aan de afgeschuinde hoeken van 45 graden. Het beschot is gemakkelijk te monteren door simpelweg de mes in de groef te plaatsen en te stapelen, waardoor uw buitenverblijf goed wordt bedekt.

Belangrijke zaken bij het bouwen van een vellingdelen

Een dakbeschot plaatsen op uw bouwconstructie is niet iets wat u alledaags doet. Daarom is het van belang dat u met een aantal zaken rekening houdt bij het monteren van een beschot voor uw dak.

 • Het plaatsen van het dakbeschot moet op een correcte manier worden gedaan, omdat er anders wind en water wordt doorgelaten.
 • Wat is de vorm van u dak? Er zit namelijk een verschil in de constructie van een plat dak of een hellende dak.
 • Er moet voldoende tussenruimte zitten bij de vellingdelen, zodat het dak voldoende geïsoleerd blijft.
 • U moet jaarlijks uw dakbeschot controleren en bepalen of u opnieuw het hout behandelt.
 • Hoogwaardig aanbod aan dakbeschotten

  Bij Tuinhout Discount kunt u terecht voor vellingdelen van hoge kwaliteit. Naast dat de kwaliteit wordt gewaarborgd, vallen deze profielplanken ook in een hoge duurzaamheidsklasse. Qua dikte verschillen de planken in het assortiment tussen de 16mm en 18mm, terwijl in de breedte dit tuinhout varieert van 145mm tot en met 190mm. In ieder geval haalt u kwaliteit in huis en een goed dak boven uw hoofd.

  Douglas dakbeschot

  Weet u niet precies voor welk type hout u wilt gaan voor uw dakbeschot? Een echte aanrader is om te kiezen voor de vellingdelen van Douglas. Naast dat deze profielplanken speciaal gemaakt zijn voor extreme weersomstandigheden, is Douglas hout een mooie warme houtsoort die gemakkelijk bewerkt kan worden. Hierdoor brengt u direct een warme sfeer aan in uw tuin wat zorgt voor een betere uitstraling. Kortom, ideaal voor uw tuin.

  Waarom een dakbeschot kopen bij Tuinhout Discount?

  Bent u van plan om een beschot te kopen speciaal voor uw dak? Bij Tuinhout Discount profiteert u van een hoogwaardig assortiment aan tuinhout. Wanneer u zekerheid wilt hebben dat uw beschot op een correcte manier wordt geplaatst, dan wordt aangeraden om gebruik te maken van de THD Montageservice. Hierbij wordt gezocht naar een professionele partij die voor u uw beschot vakkundig opbouwt. Mocht u nog met specifieke vragen hebben, dan kunt u uiteraard contact opnemen.