Douglas palen 15x15

Bent u op zoek naar Douglas palen 15x15 voor uw project? Dan bent u bij Tuinhoutdiscount.nl helemaal aan het juiste adres. Met een groot assortiment Douglas palen 15x15 in verschillende lengtes en bewerkingen kunnen wij bij Tuinhoutdiscount.nl altijd aan uw wensen voldoen. Kunt u niet direct vinden waar u naar op zoek bent, heeft u een vraag over onze producten of krijgt u liever eerst advies op maat alvorens u overgaat tot koop? Neem dan gerust eens contact op met één van onze specialisten of kom eens langs bij ons in de showroom.

2 producten
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
2 producten
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Waar worden Douglas palen 15x15 voor gebruikt?

Uiteraard zijn er allerlei doeleinden te verzinnen voor de Douglas palen 15x15, maar toch is dé meest gekozen toepassing het realiseren van staanders voor bijvoorbeeld een overkapping of pergola. Ook zien we dat de palen van Douglas hout in de maat 15x15 weleens worden gebruikt als een stuk decoratie. Waarom men dan precies kiest voor de palen als staanders? Vaak heeft dit te maken met de mooie uitstraling van het Douglas in combinatie met het feit dat deze houtsoort zich erg gemakkelijk laat bewerken, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Hardhout.

Douglas palen 15x15 behandelen?

Eén van de nadelen van Douglas palen is dat de palen van zichzelf niet extreem duurzaam zijn. Over het algemeen wordt dan ook geadviseerd om ze te behandelen ten behoeve van de duurzaamheid. Daarnaast is het aangeraden om de palen Douglas 15x15 te behandelen ten behoeve van kleurbehoud. Douglas hout verliest, na verloop van tijd, namelijk zijn prachtige kleur door invloed van het weer, maar ook door invloed van UV-straling. Uiteraard is dit afhankelijk van wat u precies met het Douglas hout wilt gaan doen. Over het algemeen adviseren wij u echter altijd om gebruik te maken van HK-Lazuur, Tuinhuis Beits Color of GW-310  (of een combinatie van) van het merk Remmers.

Palen op de grond of op betonpoeren?

Wanneer u de Douglas palen in de maat 15x15 gaat gebruiken als staanders, dan is het voor de hand liggend dat de palen een positie op de grond krijgen toegewezen. Het is echter voor de duurzaamheid van de 15x15 palen niet aangeraden om deze direct met grondcontact te plaatsen. Daarom adviseren wij onze klanten altijd gebruik te maken van betonpoeren. Door de paal te voorzien van een hoogteverstelling en deze te plaatsen op een betonpoer, die in de grond is geplaatst, realiseert u een mooi afstand tussen grond en onderkant paal.

Advies op maat van dé specialist?

Komt u er niet helemaal uit, gaat u graag eerst eens het gesprek aan of bent u benieuwd of u wellicht elementen over het hoofd ziet? Bij Tuinhoutdiscount.nl hebben wij verschillende specialisten die u maar wat graag helpen bij uw project. Onze passie is tuinhout en wij draaien nergens onze hand voor om. Neem dus gerust contact met ons op, kom langs in onze compleet overdekte showroom van ruim 1100m2 midden in de Randstad of vraag compleet vrijblijvend een offerte aan.

0 Veel gestelde vragen over Douglas hout

Douglas tuinhout is heel goed onbehandeld te gebruiken en gaat dan tussen de 5 en 10 jaar mee. Echter zal het na verloop van tijd wel een grijze gloed krijgen. Dit is niet erg maar niet iedereen vindt dit mooi. Om dit te voorkomen is het mogelijk om douglas hout te behandelen met olie of beits. Ook zult u vaak geïmpregneerd douglas hout tegen komen. Dit hout heeft al een beschermlaag tegen weersinvloeden, schimmels en insecten.

Douglas hout heeft een duurzaamheidsklasse 3. Een duurzaamheidsklasse 3 is een matige duurzaamheid, dit duidt op een verwachte levensduur van het kernhout van ongeveer 10 tot 15 jaar. Dit kan uiteraard per product en per maat verschillen. De aangegeven verwachting is gebaseerd op onbehandeld Lariks/Douglas en bij grondcontact in onze klimaatomstandigheden met een kopse doorsnede van 50x50mm.

Douglas hout is een houtsoort die veel gebruikt wordt voor buitentoepassingen zoals pergola’s, schuren en luxe tuinhuizen. Ook is het uitstekend hout voor het aanleggen voor een terras of vlonder. 

Voor het vastzetten van producten gerealiseerd uit Douglas hout adviseren wij om altijd gebruik te maken van schroeven van RVS. Gaat u aan de slag met een constructie zoals een kapschuur of plat dak overkapping dan adviseren wij gebruik te maken van een gebintschroef.

Jazeker, Douglas is een uitstekende houtsoort om buiten te gebruiken. De houtsoort op zichzelf is niet super duurzaam (duurzaamheidsklasse 3) en dus adviseren wij hierbij wel om het hout goed te behandelen.

Uiteraard is dit afhankelijk van wat u precies met het Douglas hout wilt gaan doen. Over het algemeen adviseren wij u echter altijd om gebruik te maken van HK-Lazuur, Tuinhuis Beits Color of GW-310 van het merk Remmers.

Douglas hout is afkomstig van de Douglasspar. Deze Douglasspar heette origineel Oregon Pine.

Ja, één van de sterke eigenschappen (en dus pluspunten) van de houtsoort Douglas is dat de houtsoort zich gemakkelijk laat bewerken. Boren en/of zagen is dus geen enkel probleem.

Dit kan zeker, echter zal het hout snel vergrijzen. Daarnaast adviseren wij u tevens het hout te behandelen t.b.v. de duurzaamheid.

Douglas heeft van zichzelf een mooie warme uitstraling, vaak iets dat men wilt behouden. Wanneer het hout echter onbehandeld wordt toegepast zal dit vrij snel grijs worden. Hoe dit komt? Door de invloed van weer, regen, maar vooral van de zon en specifiek de UV-straling. Bescherm uw Douglas hout hier dus goed tegen.