Boeidelen

Bent u op zoek naar boeidelen van hoge kwaliteit voor uw overkapping? Dan bent u bij Tuinhoutdiscount.nl helemaal aan het juiste adres. Met een assortiment boeidelen dat niet alleen varieert in houtsoort, maar ook in het soort plank is er voor ieder wat wils. Kunt u niet direct vinden waar u naar op zoek bent of heeft u liever eerst nog een stukje persoonlijk advies van één van onze specialisten? Wees dan vooral niet bang om contact met ons op te nemen. Wij helpen u graag, compleet vrijblijvend, verder!

12 producten
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
12 producten
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Boeidelen of boeiboord bij Tuinhoutdiscount.nl

Als specialist in tuinhout en overkappingen is Tuinhoutdiscount.nl natuurlijk ook uw partij voor de levering van uw boeidelen of boeiboord. Maar wat is een boeideel, vaak ook wel dakrandpaneel of boeiboord hout genoemd, nou precies? Een boeideel dient als afwerking van de zijkant van uw dak. Door een boeiboord te plaatsen aan de rand van uw dak beschermt u uw huis of houten overkapping tegen de verschillende weersinvloeden. Naast de functie van de planken is het natuurlijk ook vaak erg mooi om bijvoorbeeld een Douglas boeideel tegen de rand van uw Douglas overkapping te plaatsen. Onder boeidelen vallen eigenlijk alle producten die u kunt gebruiken voor dit doel. 

Douglas boeideel

Bij Tuinhoutdiscount.nl zijn wij gespecialiseerd in Douglas hout zoals bijvoorbeeld Douglas planken en dus ook in uw toekomstige Douglas boeideel. Douglas hout laat zich gemakkelijk bewerken en behandelen en komt tevens in vele vormen en maten. Om deze reden zijn Douglas boeidelen ideaal voor het afwerken van uw Douglas overkapping. U kunt de boeidelen een kleurtje geven en hiermee de stijl van uw tuin helemaal doorvoeren in de overkapping of blokhut.

Red Class Wood boeideel

Naast Douglas boeidelen bieden wij ook Red Class Wood boeidelen aan. Red Class is een variant van vurenhout die rood geïmpregneerd is. Over het algemeen heeft dit hout een rustiger karakter en is de kans op kromtrekken kleiner dan bij Douglas hout. Red Class boeidelen zijn ideaal voor het afwerken van uw overkapping en kunnen zonder extra behandeling worden gebruikt. Bovendien is het eenvoudig om deze planken te schilderen, zodat ze perfect bij uw overkapping of tuinhuis passen.

Maatwerk voor boeidelen of boeiboorden

Bij Tuinhoutdiscount.nl is het geen enkel probleem om planken op maat te laten maken, zodat ze de perfecte hoogte en breedte hebben voor uw boeidelen. Dit maakt het verwerken van de boeidelen in één keer heel handig. Houd er echter rekening mee dat er een kleine vergoeding in rekening wordt gebracht voor het op maat zagen van de planken. U vindt de prijzen in een tabel op deze pagina.

Mocht u nog vragen hebben over de mogelijkheden of twijfels hebben over wat er gemaakt kan worden, aarzel dan niet om contact op te nemen met eén van onze verkopers. Zij kunnen u adviseren en helpen bij het maken van de juiste keuze.

0 Veelgestelde vragen over Boeidelen

Een boeideel is een vorm van dakrandafwerking. Deze afwerking kan zijn van een dakgoot, de onderzijde van een plat dan of rond het dak van een dakkapel.

Een boeideel is gemaakt voor de bescherming en afwerking van het dak. Het is belangrijk dat deze goed worden onderhouden omdat deze vaak zijn gemaakt van hout en kunststof. 

Boeidelen zijn van verschillende materialen gemaakt. Eigenlijk gaat hem om drie soorten materiaal, namelijk kunststof, hout en trespa. Douglas is een soort hout wat vaak gebruikt wordt bij de productie van boeidelen. Douglas boeidelen zien er mooi uit maar vragen veel onderhoud.