Blog

Welke soorten wanden zijn er voor houten overkappingen?

Welke soorten wanden zijn er voor houten overkappingen?

Heeft u een overkapping staan of wilt u deze gaan bouwen en twijfelt u nog over de wanden? Dan is het zaak om eerst te inventariseren welke wanden er allemaal mogelijk zijn. Omdat wij u hierbij graag helpen hebben wij, van Tuinhoutdiscount.nl, alvast de mogelijkheden in de soorten wanden voor uw houten overkapping op een rijtje gezet.

Wandmodules van hout

Wanneer u kijkt naar het realiseren van een houten (dichte) wand dan is het zaak om goed te kijken naar het soort planken, of specifieker profielplanken, dat u wenst te gaan gebruiken. Elke profielplank die hiervoor kan worden gebruikt heeft namelijk een eigen look & feel en zorgt bij de overkapping voor een groot deel voor de uitstraling. 

Blokhutprofielen

De naam van deze planken zegt het al een beetje. Dit zijn de planken die in principe ook worden gebruikt bij het opbouwen van blokhutten. Planken die horizontaal op elkaar worden gestapeld en door een profiel de hele wand mooi afsluiten.

Welke soorten wanden zijn er voor houten overkappingen?

Potdekselplanken (Zweeds-Rabat)

De potdekselplanken zijn de afgelopen jaren enorm in trek. Vooral in de zwarte variant is dit soort wand niet aan te slepen. De potdekselplanken worden ook wel eens Zweeds-Rabat genoemd door het profiel dat vooral voorkomt in Scandinavië. Gebruikt u deze planken voor uw wandmodule? Dan krijgt u een prachtige landelijke uitstraling.

Welke soorten wanden zijn er voor houten overkappingen?

Sponningplanken

Het grootste verschil tussen sponningplanken en de eerder genoemde profielplanken voor wanden is de manier (richting) van monteren. Sponningplanken worden namelijk, in tegenstelling tot de rest, verticaal gemonteerd.

Welke soorten wanden zijn er voor houten overkappingen?

Glazen wanden

Naast wanden van hout is het natuurlijk ook mogelijk om wanden van glas in uw overkapping te plaatsen. Door gebruik te maken van vaste glaswanden of glazen schuifwanden maakt u een wand wél dicht, maar verliest u geen licht. Als u kijkt naar vaste glaswanden dan zijn hierin verschillende mogelijkheden. De afgelopen tijd zien wij echter een enorme trend in de steellook glaswanden.

Wanneer u kiest voor een glazen schuifwand dan is het zelfs mogelijk om de wanden te openen en te sluiten wanneer u dit wenst. In vrijwel alle gevallen is een glazen schuifwand precies te monteren in de opening die u heeft. Overigens is het bij Tuinhoutdiscount.nl mogelijk om u hierin, uiteraard compleet vrijblijvend, te laten adviseren door één van onze specialisten. Wel zo makkelijk!