Blog

Welke soorten betonpalen zijn er?

Welke soorten betonpalen zijn er?

Niet iedereen koopt elke dag een complete hout beton schutting en dus is het ook niet altijd even duidelijk welke palen er nu precies zijn en waar deze betonpalen dan precies voor bestemd zijn. Geen enkel probleem. Bij Tuinhoutdiscount.nl begrijpen wij dat dit niet voor iedereen direct duidelijk is en daarom hebben wij in deze blog alvast één en ander voor u op een rijtje gezet.

De kleur van de betonpaal

Een groot verschil, ook vrij duidelijk om te zien, is het verschil in kleuren tussen de variatie in betonpalen. Bij Tuinhoutdiscount.nl hanteren wij een drietal kleuren (zoals ook te zien op de afbeeldingen), namelijk;

  1. Wit/Gris
  2. Antraciet
  3. Antraciet Gecoat

Welke soorten betonpalen zijn er?

De functie van de paal

Naast het uiterlijk dat kan verschillen, betonpalen zijn er bijvoorbeeld in verschillende kleuren, is ook de functie van de betonpaal erg belangrijk om op te letten alvorens u overgaat tot bestellen. Op welke plek dient de betonpaal te komen in uw toekomstige schutting en aan welke kanten dienen er profielplanken of tuinschermen te worden gemonteerd?

Eindpalen

Eindpalen zijn bedoeld om het einde (of het begin) van een erfafscheiding aan te geven. De paal is altijd het begin of eindpunt van de gehele schutting en kan enkel op deze plek worden geplaatst. Deze betonpaal beschikt slechts over een sleuf aan één zijde.

Tussenpalen

De tussenpalen van beton zijn de meest verkochte palen die er zijn. Deze palen hebben aan twee zijden een sleuf en dienen, zoals de naam ook al een beetje zegt, als een paal tussen twee tuinschermen of planken. 

Driespongpalen (voorheen T-paal)

Waar de eindpaal en de tussenpaal slechts over 1 of 2 sleuven beschikken is de driesprong paal een betonpaal die beschikt over sleuven aan drie zijden. Die is bijvoorbeeld ideaal wanneer u een schutting deelt met de buren.

Hoekpalen

De naam verklapt al een beetje waar de paal voor doelt, maar de hoekpaal is enkel geschikt voor plaatsing op een hoek. De paal beschikt over twee gleuven die een hoek vormen in de schutting.

De hoogte van de tuinschermen en onderplaten

De hoogteverdeling die u wilt hanteren voor u erfafscheiding is ook van belang voor het soort paal dat u besluit aan te schaffen. Bij Tuinhoutdiscount.nl hebben wij hier voor u alvast een handige verdeling in gemaakt op basis van de hoogte van het tuinscherm;