Onze winkel en showroom zijn gesloten tot 3 maart. Bestellen online wel mogelijk!

Blog

Welke houtverbindingen zijn er voor houten overkappingen?

Buitenverblijven bij Tuinhoutdiscount.nl

 

Bent u van plan om een overkapping te gaan realiseren? Dan is één van de punten om over na te denken welke verbindingen u het hout van de overkapping wilt gaan geven. Vindt u het niet mooi om overal maar schroeven te gebruiken? Dan is het ook mogelijk om een groot deel van de verbindingen op een natuurlijke manier door het hout te laten ontstaan. Welke vormen er precies zijn van deze houtverbindigngen? Wij leggen het graag uit in deze blog.

 

Zwaluwstaartverbinding Tuinhoutdiscount.nl

 

Zwaluwstaartverbinding

Een zogenoemde zwaluwstaartverbinding dankt zijn naar aan de vorm van deze houtverbinding. De verbinding bestaat uit een mannetje en een vrouwtje (ook wel zwaluwstaartslede en zwaluwstaartgroef genoemd) welke exact in elkaar moeten kunnen vallen. Wanneer dit goed is uitgevoerd en dit precies past is de verbinding in staat om trekkrachten op te nemen.

 

Pen en gat verbinding Tuinhoutdiscount.nl

 

Pen en gat verbinding

De pen en gat verbinding is één van de meeste voorkomende verbindingen. Niet alleen bij overkappingen, maar vooral in bijvoorbeeld de meubelmakerij. Net zoals bij de zwaluwstaartverbinding bestaat deze verbinding uit een mannetje en een vrouwtje.

 

Halfhoutverbinding Tuinhoutdiscount.nl

 

Halfhoutverbinding

De halfhoutverbinding is een echte klassieke verbinding die in enorm veel verschillende vormen in de houtbranche wordt gebruikt. Bij overkappingen komt u deze verbinding vaak tegen bij de hoek waar staanders en ringbalken elkaar kruisen. Maar ook bij veel houten tuinmeubelen komt deze verbinding regelmatig voor.

 

Maatwerk overkapping van Tuinhoutdiscount.nl

Bent u op zoek naar een houten overkapping? Misschien zelfs wel helemaal op maat? Dan bent u bij Tuinhoutdiscount.nl helemaal aan het juiste adres. Met een team van specialisten kunnen wij de overkapping helemaal naar wens voor u berekenen en uittekenen. Zo heeft u dé overkapping van uw dromen. Benieuwd wat de mogelijkheden zijn? Vraag een compleet vrijblijvende offerte op bij ons team of kom langs in onze showroom van ruim 1100m2.