Blog

Wat is het verschil tussen RVS- en Verzinkte schroeven?

Er zijn verschillende manieren om uw houtwerk of andere materialen aan elkaar te monteren. De methode die het meest gebruikt wordt is schroeven. Er zijn verschillende soorten schroeven voor verschillende soorten klussen. Schroeven verschillen in dikte, kop, lengte maar ook in materiaal. In deze blog willen wij meer ingaan op de verschillende materialen van schroeven. Wij willen voornamelijk ingaan op het verschil tussen RVS en verzinkte (gegalvaniseerde) schroeven. 

Verzinkt is goedkoper dan RVS

Wat voor veel mensen de reden is voor het kiezen van verzinkte schroeven is het prijsverschil tussen de schroeven. RVS schroeven zijn namelijk over het algemeen duurder in aanschaf dan verzinkte schroeven.

De betekenis van RVS

RVS is de afkorting voor Roestvaststaal. In tegenstelling tot verzinkte schroeven zullen RVS schroeven niet roesten door de verschillende weersomstandigheden, perfect dus voor uw buitenklussen! RVS schroeven zijn over het algemeen ook duurzamer dan verzinkte schroeven. Gaat u materialen schroeven waarbij de schroeven in het zicht blijven? Bijvoorbeeld het schroeven van uw nieuwe Bangkirai vlonder. Gebruik dan onze RVS hardhoutschroeven. Deze schroeven hebben een kleinere kop en roestten niet, waardoor uw vlonder er vele malen beter uit gaat zien! 

Sterkte van het materiaal

Voor veel constructiewerk worden geel verzinkte schroeven gebruikt. De gele verzinkte schroeven worden gebruikt aangezien dit goed matcht met Lariks/Douglas hout dat veel gebruikt wordt in de tuin. Ook zijn geel verzinkte schroeven iets beter beschermt tegen oxidatie (roestvorming) . Deze zijn namelijk vele malen sterker dan RVS schroeven. Vandaar dat wij bij Tuinhoutdiscount.nl gebintschroeven enkel in de geel verzinkte uitvoering aanbieden. Omdat gebintschroeven in veel situaties weggewerkt worden heeft het niet roesten van de schroeven geen meerwaarde voor veel klussen in de tuin. 

De conclusie die we hieruit kunnen opmaken. Geel verzinkte schroeven zijn sterker en goedkoper dan RVS schroeven, maar zullen op den duur gaan roesten. Gaat uw zichtwerk monteren? Gebruik dan vooral RVS schroeven.

Advies op maat van dé specialist?

Komt u er niet helemaal uit, gaat u graag eerst eens het gesprek aan of bent u benieuwd of u wellicht elementen over het hoofd ziet? Bij Tuinhoutdiscount.nl hebben wij verschillende specialisten die u maar wat graag helpen bij uw project. Onze passie is tuinhout en wij draaien nergens onze hand voor om. Neem dus gerust contact met ons op, kom langs in onze compleet overdekte showroom van ruim 1100m2 midden in de Randstad of vraag compleet vrijblijvend een offerte aan.