Blog

Wat te doen tegen kalkuitbloei / kalkuitslag op een betonschutting?

Wat te doen tegen kalkuitbloei op een betonschutting?

Kalkuitbloei, ook wel kalkuitslag genoemd, komt regelmatig voor bij producten zoals bijvoorbeeld de betonschutting. Heeft u een schutting met betonpalen en betonnen onderplaten? Dan zit het er dik in dat ook uw beton ‘last’ heeft van kalkuitbloei. Maar wat is dit precies en wat kan hier eventueel tegen gedaan worden? U leest het hier!

Wat zijn deze witte vlekken?

Kalkuitbloei bij beton ontstaat door een reactie van de stoffen die in het beton verwerkt zitten op bijvoorbeeld vocht. Vocht trekt door het beton en zorgt ervoor dat het kalk aan de buitenzijde zichtbaar wordt in de vorm van een soort witte aanslag. Een plek waar u dit ook weleens zou kunnen zien voorkomen is bij bijvoorbeeld bakstenen of tuintegels.

Oplossing voor het probleem?

Uiteraard vindt niet iedereen dit altijd even mooi en kan de één er beter mee leven dan de ander. Om deze reden zijn de betonproducenten op onderzoek uitgegaan en zijn zij met een oplossing voor dit probleem gekomen. Omdat de kalkuitslag vooral goed zichtbaar is bij antraciet gekleurde betonpalen hebben zij hiervoor een betoncoating ontwikkeld. Dit is als het ware een verflaag of coating die u met de hand aanbrengt op de betonproducten. Zo ontstaat er één egale kleur. Naast de genoemde betoncoating is er ook de mogelijk om te kiezen voor gecoat beton vanuit de fabriek. Het voordeel hiervan is dat u niet zelf hoeft te smeren.

Advies op maat van dé specialist?

Komt u er niet helemaal uit, gaat u graag eerst eens het gesprek aan of bent u benieuwd of u wellicht elementen over het hoofd ziet? Bij Tuinhoutdiscount.nl hebben wij verschillende specialisten die u maar wat graag helpen bij uw project. Onze passie is tuinhout en wij draaien nergens onze hand voor om. Neem dus gerust contact met ons op of kom langs in onze compleet overdekte showroom van ruim 1100m2 midden in de Randstad.