Blog

Waarom kiezen voor houten gevelbekleding? U leest het hier!

Waarom kiezen voor houten gevelbekleding?

Wanneer uw gevel aan vervanging toe is dan is het belangrijk om de juiste gevelbekleding uit te kiezen. Weet u nog niet wat het mag worden? Wanneer uw oog op een gevelbekleding van hout is gevallen vraagt u zich mogelijk af of dit wel een goede keuze is. Hout heeft veel voordelen. Het ziet prachtig uit en het is ook een materiaal wat op veel materialen te gebruiken is.

De uitstraling is warm

Wanneer u voor een houten gevelbekleding kiest dan is dat geen verkeerde keuze. Hout heeft een authentieke uitstraling. Hout past eigenlijk bij ieder huis. Het is mogelijk om het te gebruiken bij een huis met een meer landelijke uitstraling en ook bij een modern huis. Het is goed om de mogelijkheden te bekijken en te ontdekken.

Gemakkelijk te plaatsen en ook weer te vervangen

Het is mogelijk om de gevelbekleding van hout eenvoudig en snel te plaatsen. Het kost minder manuren en is daardoor ook financieel aantrekkelijk. Gevelhout op zichzelf is trouwens ook een betaalbare optie. Wanneer er trouwens een houten plank beschadigd is, is deze heel eenvoudig te vervangen. Ook een aantrekkelijke keuze dus. Reparaties kunnen snel en goed worden uitgevoerd door een vakman.

De isolatie is goed

Een houten gevelbekleding kenmerkt zich ook door haar goede isolatie. Het is een prettige gedachte, dat de warmte in huis blijft in de winter. Ook in de zomer is het fijn om de woning koel te houden. Met een houten gevelbekleding is dit mogelijk. Voor het gemodificeerde hout biedt een goede isolatie voor iedere woning.

Een duurzame keuze

Een houten gevel mag niet ontbreken als het gaat om een duurzame keuze. Hout is thermisch te modificeren en daardoor een slimme keuze. Er zijn ook houtsoorten welke uit de buurt komen. Hout is ook steeds weer opnieuw te gebruiken. Hout voor de gevel en gevelprofielen zijn goed te recyclen. Gevelhout is hierdoor geschikt voor mensen die voor een verantwoorde gevel willen kiezen.

Een ruime keuze

Er zijn veel verschillende soorten hout waar u uit kunt kiezen. Een houten gevel kan dan ook geheel op maat gemaakt worden. Er zijn veel verschillende profielen te gebruiken en toepassingen van het hout. Het is mogelijk om te kiezen uit hardhout en ook thermisch gemodificeerd hout. Thermisch gemodificeerd hout is trouwens zeer milieuvriendelijk.

Nadelen van houten gevelbekleding?

Naast de vele voordelen zijn er ook een paar nadelen. Houten gevelbekleding zal sneller vergrijzen. De charme van het natuurproduct aan de ene kant heeft wel last van de regen, sneeuw en ook de zon. Het hout zal hierdoor sneller vergrijzen. Er zijn beitsen om ervoor te zorgen dat het vergrijzen gelijkmatig gebeurt.

De juiste keuze

Het is goed om alle opties te overwegen en te kijken welke gevelbekleding het beste bij uw huis past. Kijk ook naar de houtsoorten om hierna een goede keuze te maken. Kies slim en verstandig. Zorg ervoor dat u vele jaren volop kunt genieten van uw houten gevelbekleding.

Advies op maat van dé specialist?

Komt u er niet helemaal uit, gaat u graag eerst eens het gesprek aan of bent u benieuwd of u wellicht elementen over het hoofd ziet? Bij Tuinhoutdiscount.nl hebben wij verschillende specialisten die u maar wat graag helpen bij uw project. Onze passie is tuinhout en wij draaien nergens onze hand voor om. Neem dus gerust contact met ons op, kom langs in onze compleet overdekte showroom van ruim 1100m2 midden in de Randstad of vraag compleet vrijblijvend een offerte aan.