Blog

De voordelen van een shutter in uw overkapping

Shutters overkapping Tuinhoutdiscount.nl

 

Misschien dat het u is opgevallen, misschien ook niet. De afgelopen tijd kiezen steeds meer mensen ervoor om een shutter te verwerken in de wand van hun overkapping. Waarom mensen dit doen? Daar zijn wij ingedoken en schreven er meer over in deze blog.

Lichtinval wanneer gewenst

Er zijn, om te beginnen, verschillende soorten shutter elementen. Zo is er de shutter met vaste lamellen en de shutter met verstelbare lamellen. Wij adviseren over het algemeen te kiezen voor een shutter met verstelbare lamellen. Waarom? Omdat dit u de vrijheid geeft om de lamellen zo te stellen zoals u ze op dat moment wilt hebben. Heeft u last van de zon? Dan zet u de lamellen dicht. Wilt u graag wat meer zon binnenlaten in de overkapping? Dan zet u de lamellen open. Wel zo makkelijk!

Meer of minder inkijk

Naast dat de lamellen meer of minder zonlicht binnenlaten in de verschillende standen is het wellicht ook wenselijk om dit aan te kunnen passen voor de inkijk. Heeft u soms last van nieuwsgierige buren en wenst u zich hier liever van af te sluiten? Dan is het enorm fijn om de shutter dicht te zetten zoals u dat ook wel eens heeft gedaan met uw LuxaFlex.

Shutters overkapping Tuinhoutdiscount.nl

 

Design

Zoals hierboven te zien zijn er een hoop praktische redenen te bedenken om een shutter element te verwerken in uw plat dak overkapping, zadeldak overkapping of kapschuur. Maar naast deze praktische overwegingen is er nog een belangrijke reden; Design. Het oog wil immers ook wat en het verwerken van een shutter in het buitenverblijf levert een mooie strakke, luxe en soms zelfs ietwat industriële look op.

Andere soorten wandelementen

Shutters zijn uiteraard niet de enige soort wandelement die u kunt verwerken in de overkappingen. Naast shutters kunt u bijvoorbeeld ook kiezen voor dichte wandelementen zoals potdekselplanken, blokhutprofielen of sponningplanken. Over deze mogelijkheden schreven wij eerder al een een blog. Daarnaast is het ook mogelijk om te kiezen voor bijvoorbeeld glazen schuifwanden.

Advies op maat van dé specialist?

Komt u er niet helemaal uit, gaat u graag eerst eens het gesprek aan of bent u benieuwd of u wellicht elementen over het hoofd ziet? Bij Tuinhoutdiscount.nl hebben wij verschillende specialisten die u maar wat graag helpen bij uw project. Onze passie is tuinhout en wij draaien nergens onze hand voor om. Neem dus gerust contact met ons op, kom langs in onze compleet overdekte showroom van ruim 1100m2 midden in de Randstad of vraag compleet vrijblijvend een offerte aan.