Onze winkel en showroom zijn gesloten tot 3 maart. Bestellen online wel mogelijk!

Blog

De voordelen van Ipé hout voor uw vlonder

Ipé vlonderplanken Tuinhoutdiscount.nl

Steeds vaker wordt er gekozen voor het gebruik van Ipé hout als het gaat om vlonderplanken in plaats van bijvoorbeeld Douglas vlonderplanken of Composiet vlonderplanken. Maar waarom is dit het geval? In onderstaand artikel staan we stil bij een drietal voordelen van Ipé hout voor uw vlonder. Tot slot zullen we het ook nog hebben over waar en hoe u het beste deze vlonderplanken kunt bestellen.

Maar eerst, wat is Ipé hout vlonder?

Ipé is een type hardhout dat wordt gebruikt voor vlonderplanken, het staat bekend om de lange levensduur in combinatie met hoogwaardige kwaliteit. Om deze reden is het een van de meest gekozen houtsoorten voor vlonders. Bent u daarom op zoek naar een duurzame houtsoort? Dan zijn de vlonderplanken van Ipé de perfecte uitkomst. Deze vlonderplanken zijn namelijk verkrijgbaar in verschillende soorten, diktes, breedtes en kleuren waardoor u zelf de perfecte vlonder voor uw tuin kunt samenstellen. Bent u benieuwd naar de voordelen die gepaard gaan bij vlonderplanken van Ipé hout? Hieronder zullen we kort stilstaan bij de voordelen en waarom juist dit type houtsoort geschikt is voor vlonders.

Voordeel 1: Ideaal voor buiten

Een van de grootste voordelen van Ipé vlonderplanken is dat deze houtsoort ideaal is voor buitentoepassingen zoals een vlonder. Dit is het geval vanwege haar duurzaamheid en levensduur. Hierbij zijn de vlonderplanken te gebruiken als de lucht gedroogd is of wanneer het in de oven is gedroogd. Het vochtgehalte bij de lucht gedroogde vlonderplanken ligt rond de 18 procent waardoor deze perfect zijn voor buitentoepassingen. Of het nu regent, sneeuwt of stormt, de Ipé vlonderplanken zullen in perfecte staat blijven en dat is natuurlijk precies de kwaliteit die u wilt.

Ipé hout bij Tuinhoutdiscount.nl

Voordeel 2: Lange levensduur

Een ander bijkomend voordeel van het gebruiken van Ipé vlonderhout is dat de vlonderplanken een lange levensduur hebben. Zo ligt de gemiddelde levensduur van Ipé vlonderplanken tussen de 20 en 30 jaar. Kortom, een aanrader voor iedereen die vlonderplanken wilt gebruiken met een lange levensduur. Benieuwd naar gebruikerservaringen? Op het internet treft u vele positieve verhalen aan van de Ipé houtsoort.

Voordeel 3: Houtsoort met een prachtige uitstraling

Een ander bijkomend voordeel van de vlonderplanken van Ipé is dat deze behoren tot de luxe houtsoorten met een prachtige uitstraling. Daarnaast is dit type vlonder enorm stabiel en is het afkomstig uit Zuid-Amerika. Als we het over de duurzaamheidsklasse hebben, dan behoort deze Ipé houtsoort tot duurzaamheidsklasse 1. Kortom, deze planken zijn zeer geschikt voor het terras, gevel, schutting en meubels. 

Overtuigd? Bestel online uw Ipé vlonderplanken

Bent u overtuigd geraakt van de Ipé vlonderplanken? Via onze webshop vindt u een groot assortiment aan vlonderplanken in verschillende kleuren, diktes, breedtes en maten. Hierdoor kunt u precies zien welke planken het beste passen bij uw wensen voor het realiseren van een mooie vlonder. Heeft u toch nog additionele hulp nodig voor het correct uitkiezen van de hoeveelheid, de kleur en afmetingen? Dan is het zeker aan te raden om contact met een specialist op het gebied van vlonders op te nemen. Hierdoor weet u zeker dat u vooraf de juiste producten in huis haalt om een prachtige vlonder te realiseren. Niets is namelijk zo vervelend als het krijgen van een verkeerde houtsoort terwijl u direct wilt starten met het bouwen van een vlonder.