Blog

De voordelen van houten gevelbekleding

De voordelen van houten gevelbekleding

Niet iedereen is helemaal thuis in de wereld van de gevelbekleding en daarom lichten wij graag de voordelen van houten gevelbekleding aan u toe. Waarom zou u nu eigenlijk voor houten gevelbekleding moeten kiezen en hoe doet u hier uw voordeel mee? U leest het allemaal in dit artikel van Tuinhoutdiscount.nl.

Isolerende werking van hout

Het meest onderschatte voordeel van hout dat dient als gevelbekleding? Dat men vergeet dat hout een prachtige isolerende werking heeft voor uw wanden. Hout zorgt ervoor dat warmte binnen blijft met alle voordelen die hierbij komen kijken. 

Een enorm grote keuze

Nog een groot voordeel van houten gevelbekleding is dat het assortiment, en dus de keuze voor u, hierin enorm groot is. Elke soort afwerking, materiaal, kleur en stijl is bijna wel beschikbaar. Op deze manier kunt u de buitenzijde van uw woning of tuinhuis helemaal naar eigen smaak bekleden. Ideaal toch!?

De voordelen van houten gevelbekleding

Eenvoudig monteren

Houten gevelbekleding is relatief makkelijk te monteren. Vooral wanneer u kiest voor een houtsoort die zich gemakkelijk laat bewerken. Slechts met enkele schroeven heeft u zo een groot deel van uw muren bekleedt. Iets dat we niet van alle andere soorten gevelbekleding kunnen zeggen. Wilt u de montage zelf gaan uitvoeren? Dan kan dit uiteraard (mits u de juiste kennis en ervaring heeft). Wilt u dit uitbesteden? Dan scheelt houten gevelbekleding u in manuren flink in de portomonnee.

Eenvoudig vervangen

Uiteraard heeft hout, net zoals andere materialen, niet de eeuwige jeugd. Er komt dus een moment dat hout beschadigd raakt, niet meer zo mooi is of simpelweg aan vervanging toe is door bijvoorbeeld rot. Wat hier nu precies het voordeel aan is? Nou, dat is omdat hout zich gemakkelijk laat vervangen. Net zoals bij de montage kunt u dit uiteraard zelf doen, maar wanneer u hier iemand voor heeft ingehuurd scheelt dit u behoorlijk wat manuren.