Blog

Wat zijn de voordelen van composiet gevelbekleding?

Gevelbekleding voordelen Tuinhoutdiscount.nl

Composiet gevelbekleding bestaat uit verschillende materialen en vaak zijn dat hout en kunststof. Aan het gebruik van composiet gevelbekleding kleven grote voordelen, maar ook enkele nadelen.

Sterke gelijkenissen met hout en in veel meer kleuren

Composiet gevelbekleding is uitermate licht en flexibel en kunt u gebruiken in zowel een holle als in gevulde variant. Daarbij moet aangetekend worden dat de gevulde uitvoering voor meer stevigheid zorgt. Dat er steeds meer mensen voor dit type gevelbekleding kiezen is niet zo verwonderlijk. Het heeft grote gelijkenissen met hout en kan wat betreft het bewerken van hout ook prima vergeleken worden met hout. Groot voordeel ten opzichte van hout is dat je bij composiet gevelbekleding kunt kiezen voor veel meer kleuren. Composiet wordt geleverd in ontzettend veel kleuren, hout beperkt zich vaak tot alleen de natuurlijke kleuren.

Milieuvriendelijk en zeer duurzaam, minder onderhoud

Ook een groot voordeel van composiet afgezet tegen hout is dat composiet de kleur veel beter vasthoudt. Een ander groot voordeel is dat composiet relatief goedkoop is afgezet tegen andere soorten materiaal. Bovendien is het milieuvriendelijk en ook duurzaam. Er bestaat ook al groot verschil in onderhoud. Hout vraagt om meer onderhoud en behandeld u om bijvoorbeeld schimmels tegen te gaan. Composiet is veel minder onderhoud nodig. Vaak is het niet meer dan de boel goed schoonhouden. Composiet kun je ook al goed verven en kan wel tot vijftig jaar mee.

Met composiet creëert u een natuurlijke uitstraling

Door composiet te gebruiken, creëert u een natuurlijke uitstraling. Bovendien is het geen duurzaam product, maar een zeer duurzaam product. Composiet is bovendien zon en water resistent en kan niet rotten, splinteren en vervormen. Bovendien is het een zeer milieuvriendelijk product want composiet gevelbekleding is voor de volle 100 procent recycleerbaar. En daardoor is het dus zeer milieuvriendelijk. Voornaamste reden waarom mensen meer en meer voor composiet kiezen is het feit dat massief houten gevelbekleding te duur is en dit wat de looks betreft zo goed als geëvenaard wordt door voor composiet te kiezen. Want dat lijkt nog het meest op een gevel met planken.

Voor het grootste deel uit houtspanen en houtvezels

Behalve het prijskaartje doet het uitgebreide kleurenpalet de rest en lijkt de strijd om materiaal voor gevelbekleding meer en meer in het voordeel uit te vallen van composiet. Ten opzichte van hout is het ook al iets meer flexibel. Wel heb je meer steunlatten nodig bij de montage ervan. Dat de gelijkenis met hout zo groot is, is overigens niet gek. Composiet bestaat voor 95 procent uit houtspanen en houtvezels. Die zijn versmolten met bindmiddelen en maken het uitermate geschikt om de gevel te bekleden.