Blog

Verwijder mos en aanslag razendsnel van uw terras en tuinmeubelen

Verwijder mos en aanslag razendsnel van uw terras en tuinmeubelen

Heeft u te maken met mos tussen de voegen van de tegels in de tuin? Of heeft u te maken met een groene aanslag aan de bovenzijde? Zijn de tuinmeubels er ook door aangetast? Dan is het zaak om hier razendsnel iets aan te doen. Met behulp van de adviezen van Tuinhoutdiscount.nl is het goed mogelijk om alles weer glanzend schoon te krijgen. Dit maakt het weer een stuk fijner om in de tuin te zitten. Alle reden om deze tips even door te nemen en er direct mee aan de slag te gaan.

Zorgen voor een schoon meubilair

Het belangrijkset is natuurlijk het tuinmeubilair zoals loungesets of tuinstoelen. Dit ziet er niet alleen lelijk uit onder de groene uitslag. Het is ook niet fijn om er dan gebruik van te maken. Het gebruik van heet water en wat allesreiniger kan al veel goeds doen. Dit geldt vooral voor meubilair dat van staal of aluminium is gemaakt. Al kan dit ook van pas komen voor kunststof meubels. Maak het wel schoon met zachte doekjes of sponzen. Dit voorkomt schade door het poetsen. Krassen zijn zo gemaakt en dat ziet er niet mooi uit. Met voorzichtig werken houdt u de meubels mooi en fris.

Verwijder mos en aanslag razendsnel van uw terras en tuinmeubelen

Omgaan met houten meubilair

Zijn de meubels van hout? Dan is houtontgrijzer van Remmers een aanrader om te gebruiken. Zoals ook aanslagreiniger goed werkt. Let wel op bij de behandeling van het materiaal. Omdat er verschillende soorten hout zijn, zijn er verschillende werkwijzen aan te raden. Hardhout kan prima tegen de hogedrukspuit. Zachthout is beter te reinigen op een vergelijkbare manier als werd voorgesteld voor staal of kunststof. Voor materialen als rotan en bamboe wordt weer een andere werkwijze voorgesteld, bijvoorbeeld door specifieke middelen te gebruiken in koud water.

Verwijder mos en aanslag razendsnel van uw terras en tuinmeubelen

Het reinigen van de tegels

Ook voor het reinigen van de tegels vraagt om de juiste werkwijze. Zo is het bijvoorbeeld slim om milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen te gebruiken. Bedenkt u zich wel dat u niet voor niets de mooie beplanting hebt geplaatst in uw tuin. In dat geval is het dus beter om met natuurlijke middelen als water en azijn de aanslag aan te pakken. Het mos en de algen kunnen hier niet tegen. De planten kunnen het wel aan. Het is wel slim om eerst even een test te doen op een veilig stukje in de tuin. Sommige tegels kunnen immers niet tegen azijn. Een andere optie is het werken met een hogedrukspuit. Al is het dan weer zo dat dit niet goed is voor poreus materiaal.

Doe dit in ieder geval niet

Wat u in ieder geval niet moet doen, is de meubels met aanslag in de zon laten staan. Dit geldt vooral wanneer er ook veel vocht bij de meubels kan komen. Zonnige, maar vochtige plekken zijn ideale groeiplekken voor mos en algen. Het is dus altijd slim om dit in ieder geval te voorkomen. Zo zal het werk ook niet keer op keer opnieuw gedaan hoeven worden. Een keer goed reinigen is dan voldoende.