Blog

Veilig aan de slag met tuinhout

Het is bijna lente en er is geen enkele periode in het jaar die zich beter leent om aan de slag te gaan met tuinhout. Uiteraard is het wel noodzakelijk om het werk veilig uit te voeren. Om u alvast goed op weg te helpen heeft Tuinhoutdiscount.nl voor u alvast 5 handige tips op een rijtje.

1. Draag geen losse kleding

Het is helemaal niet verstandig om aan het werk te gaan met loshangende kleding. Denk er dus aan om wat strakkere kleding aan te trekken en om sieraden af te doen. Ook is het aangeraden uw haar, als dit lang is, in een staart te doen. Op deze manier voorkomt u dat het ergens tussen kan komen waar we het niet willen.

2. Bescherm uw oren

Draag altijd gehoorbescherming! Ook als u denkt dat het werk niet zo heel veel lawaai oplevert is de kans er op gehoorbeschadiging.

3. Een veiligheidsbril is een must!

Wanneer u tuinhout of andere materialen gaat zagen kan het altijd voorkomen dat er iets wegspringt. Met een veiligheidsbril voorkomt u dat dit materiaal in uw ogen terecht kan komen. U wilt immers nog wel kunnen genieten van het resultaat in uw tuin.

4. Zet en hou alles stevig vast

Het is een enorme afrader om aan de slag te gaan met een machine (zaag) die niet goed vast staat. Doe u dit wel dan kunnen er nare ongelukken gebeuren. Zet de machine dus goed vast. Hou hiernaast het apparaat goed met beide handen vast om te voorkomen dat deze weg kan glippen.

5. Ruim de werkplek op!

Dit punt hanteren wij ook binnen ons eigen bedrijf. Altijd alles netjes opruimen. Een ongeluk zit in een klein hoekje en niemand wilt struikelen over afvalhout en ongelukkig terecht komen. Ruim alles dus netjes op zodat het kleine hoekje waar het ongeluk in zou kunnen zitten nog net ietsje kleiner wordt.

Met bovenstaande tips bevorderd u de veiligheid binnen uw eigen project al enorm! Wilt u uw tuinhout gaan behandelen? Lees dan ook eens onze blog over het goed behandelen van het tuinhout. Tot ziens bij Tuinhoutdiscount.nl!