Blog

Tuintrend 2018: Kleuren in de tuin

Waar het vorig jaar hier en daar al zichtbaar was is het in 2018 helemaal ontploft; De kleuren gekte in de tuin. Bevat uw tuin geen knalroze of gele muur? Dan is de tuin niet van deze tuin. Okay dat kunnen ze zeggen, zo ver willen wij bij Tuinhoutdiscount.nl echter nog niet gaan. Lees in deze blog wat wij denken over de kleuren in de tuin en welke kleuren dan een succes zouden kunnen zijn.

Over smaak valt te twisten

Smaak blijft uiteraard iets dat verschilt per persoon. Toch laat een groot deel van ons mensen zich leiden door een groep “trendsetters” die bepalen dat er vanaf nu felle kleuren in de tuin moeten komen. Gelukkig verschilt ieders smaak en is het uw goed recht om de kleuren helemaal niet leuk te vinden. Wij bij Tuinhoutdiscount.nl vinden het echter een leuke trend!

Maar welke kleuren werken er dan?

Hier is geen unaniem antwoord op. Om deze vraag te beantwoorden deden wij bij THD wat onderzoek waarbij wij tot de conclusie kwamen dat iedereen iets anders aangeeft. Volgens een aantal grote namen is Ultra Violet de kleur van 2018: een paarstint. Echter blijkt dat als we kijken naar de verfmarkt dat dit niet geheel waar blijkt te zijn. Flexa gaat namelijk voor Heart Wood (wat neigt naar oudroze) en Histor zet met de kleur Climax in op donkerblauw. Weer ergens anders komen we uit op combinaties van felblauw en roze en groen met citrusgroen. Onze conclusie? Combineer er op los!

Waarom zijn deze kleuren opeens zo populair?

De kleuren die worden gebruikt komen over het algemeen redelijk overeen met de kleuren die worden gebruikt op onze vaste vakantiebestemmingen. Vakantiebestemmingen waar we goede herinneringen aan hebben en waar we de tijd van ons leven hebben gehad. Als het ware weerspiegelen de kleuren de drang die we elk jaar weer hebben om de zon op te zoeken. Maar waarom helemaal naar Curaçao vliegen als u de hele zomer in uw eigen tijd kunt genieten met het gevoel van uw vakantiebestemming?

Niet alleen de details

Meer kleur is niet alleen terug te zien in de accessoires of details. Vanaf dit seizoen zijn ook verschillende blokhutten in verschillende kleuren te verkrijgen. Een mooi groot statement in de tuin plaatsen, helemaal van deze tijd. Een ander groot statement maken? Dan kunt u natuurlijk ook gemakkelijk een tuinscherm omtoveren tot uw eigen kunstwerk!