Blog

Is uw tuin al winterklaar?

Het is winter en daarom is het tijd om uw tuin voor te bereiden op de verschillende weersomstandigheden waar uw tuin mee te maken gaat krijgen. Hoe maakt u uw tuin nou het beste winterklaar? Met welke dingen dient u rekening te houden? Wij zetten het een en andere voor u op een rijtje. Wel zo makkelijk!

Schutting storm bestendig maken

Uw schutting omheind waarschijnlijk het overgrote deel van uw tuin. Het is daarmee dan ook een enorm oppervlak waar de wind heerlijk zijn gang mee kan gaan. Omdat de schutting een groot oppervlak heeft en er vrijwel geen lucht doorheen kan zal deze dan ook flinke klappen gaan krijgen in de winter. Zorg ervoor dat uw schutting stevig in de grond staat en dat alle schuttingpalen de winter doorkomen zonder af te breken of te beschadigen. Heeft u uw twijfels bij de stabiliteit van uw schutting en tuinschermen of gaat u graag het gesprek eens aan met één van onze specialisten over uw tuinafscheiding? Neem gerust eens contact op of kom langs in onze overdekte showroom!

De vlonder voorbereiden op wat komen gaat

De vlonderplanken willen in de winter nog wel eens snel vies worden. Dit vuil veroorzaakt op zichzelf vervolgens weer gladheid. Het is dus zaak om de vlonder regelmatig goed aan te pakken met de bezem. Op deze manier voorkomt u extreme gladheid en verlengd u de levensduur van uw vlonder. Echt de moeite waard dus!

Spullen overdekt opslaan tijdens de winter

Uiteraard is het zaak om bepaalde tuinmeubelen of accessoires goed op te slaan in de winter. In de meest ideale situatie gaat het hierbij om het opbergen van de spullen in een garage of schuur. Op deze manier staat bijvoorbeeld uw tuinset goed droog en veilig binnen. Heeft u nou geen binnenruimte om de tuinset in op te slaan? Dan is wellicht een tuinhuis met overkapping in de tuin een geschikte oplossing. Heeft u Wicker meubelen? Dan raden wij u af deze te overdekken met een zeil. Dit zeil houdt namelijk vocht vast en dit kan vlekken veroorzaken.

Benieuwd wat u in uw tuin kunt doen om uw tuin echt winterklaar te maken? Kom eens langs in onze compleet overdekte en verwarmde showroom deze winter. Wij gaan graag het gesprek met u aan en geven u een compleet vrijblijvend advies. Dat is lekker de winter doorkomen!