Showroom van ruim 1100m2 midden in de Randstad!    Bezorging Nederland en België op een vaste dag per postcode!

8.5 / 10
217  reviews

Blog

Tips om uw tuinschuur vochtvrij te houden

Tuinschuur vochtvrij houden - Tuinhoutdiscount.nl

Een van de ergste dingen die uw tuinschuur kan overkomen is vocht. Vocht zorgt ervoor dat het hout zal gaan schimmelen en al snel zijn kwaliteit verliest. Naast de kwaliteit en duurzaamheid van de tuinschuur zelf is het ook erg vervelend om telkens zo’n nare geur te moeten doorstaan wanneer u het schuurtje in gaat. Heeft u veel insecten in uw schuur? Dan is ook hier vocht de aanstichter van. Maar hoe kunt u dit nou voorkomen? Tuinhoutdiscount.nl zet een drietal tips voor u op een rijtje in onze blog.

Luchtcirculatie

Misschien een beetje voor de hand liggend, maar zo eenvoudig is het toch echt. Om een vochtige schuur te voorkomen is het zaak om genoeg frisse lucht door de schuur te laten waaien. Dit kan uiteraard door het raam af en toe eens op een kiertje te zetten, maar ook met ventilatieroosters. Bij Tuinhoutdiscount.nl raden wij onze klanten altijd aan om twee ventilatieroosters op hun blokhut of tuinhuis te installeren. Op deze manier kan er altijd een frisse lucht door de schuur heen waaien en blijven nare geurtjes weg.

Vochtvreter

Heeft u budget om te investeren in het droog houden van uw schuur? Dan kunt u gaan voor een elektrische vochtvreter die het vocht uit de lucht haalt. Is dit budget er niet? Dan zijn er ook eenvoudige vochtvreters op de markt die niet elektrisch zijn. Dit zijn bakjes die u neerzet en ongeveer om de twee weken moet vervangen. Op deze manier blijft bijvoorbeeld uw mooie zadeldak overkapping mooi droog.

Tip: Wilt u echt goedkoop van het vocht af? Leg dan houtskool in uw schuur. Houtskool fungeert dan volledig als vochtvreter. Wij raden alleen wel af om dit houtskool vervolgens nog te gebruiken op de barbeque.