Blog

Tips voor het gezellig inrichten van uw veranda, overkapping of buitenverblijf

Tips voor het gezellig inrichten van uw veranda, overkapping of buitenverblijf

Heeft u onlangs een veranda, overkapping of ander soort buitenverblijf in uw tuin gerealiseerd? Gefeliciteerd! U bent namelijk een stukje dichter bij het échte ontspannen in eigen tuin. Er dienen echter nog wel enkele hordes genomen te worden. Want de basis staat, maar hoe moet u die Douglas veranda, die kapschuur of die overkapping nu precies inrichten? 

Verlichting met een plan

Niks is lastiger dan in een donkere overkapping een boekje proberen te lezen. Daarom is het zaak om verlichting te hebben en het liefst met een goed plan. Denk goed na over de sterkte van de tuinverlichting en hoe u dit kunt omzetten naar een goede sfeer. Niks is ongezelliger dan een TL-balk die op volle kracht in de overkapping hangt. Daarom is het tegenwoordig mogelijk om bij Tuinhoutdiscount.nl spotjes te verwerken in de balken van uw overkapping. Op deze manier is uw verlichting niet alleen functioneel en praktisch, maar ook een échte sfeer toevoeging.

Loungehoek voor optimale rust en ontspanning

Iets dat echt niet mag ontbreken is een goede zitplek. Waar veel mensen denken dat elke loungeset hetzelfde is en de prijs niet heel veel verschil maakt blijkt dit in werkelijkheid toch écht anders te liggen. Bespaar vooral niet op de loungeset. Dit is immers de plek waar u moet kunnen rusten, ontspannen en comfortabel dient te kunnen zitten. Zoek een tuinmeubel die past bij de stijl die u voor ogen hebt en let hierbij ook goed op de maten. 

Tips voor het gezellig inrichten van uw veranda, overkapping of buitenverblijf

Vuur en warmte

Heel leuk en aardig dat er wordt gezegd dat u met een buitenverblijf alle seizoenen van buiten kunt genieten, maar het blijft natuurlijk wel Nederland (of België). Daarom is het ook zaak om voor bepaalde momenten in het jaar te zorgen voor warmte of in ieder geval de mogelijkheid hiertoe. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van een heater of natuurlijk het mooiste van alles; een openhaard of vuurschaal. Door hiervoor te kiezen ontstaat er niet alleen warmte, maar ook een warme en vooral gezellige sfeer. Daarnaast is het aangeraden om goed na te denken over elementen als glazen schuifwanden. Een goede glazen schuifwand kan namelijk heel veel voordelen opleveren en zorgt ervoor dat u het hele jaar door kunt genieten van uw buitenverblijf.

Steel look is de trend van dit moment

Hoogstwaarschijnlijk heeft u al in uw hoofd welke stijl u neer wilt gaan zetten. Toch moet het complete plaatje wel een mooi geheel vormen en daarom is het zaak om ook goed over elementen als wanden, ramen en deuren na te denken. Wilt u bijvoorbeeld een moderne, strakke en wellicht ietwat industriële look neer gaan zetten? Dan is het vaak een erg mooi toevoeging om te kiezen voor steellook elementen. Waar deze stijl en producten al veel voorkomen en erg populair zijn in menig interieur, zijn deze producten nu ook beschikbaar voor in de tuin in bijvoorbeeld uw buitenverblijf. Benieuwd wat de mogelijkheden zijn hierin? Neem gerust eens een kijkje bij onze steellook producten;

Tips voor het gezellig inrichten van uw veranda, overkapping of buitenverblijf

Groen is een must

Het klinkt misschien wat voor de hand liggend, maar groen mag nooit ontbreken. Zorg dat er een mooie groene plant aanwezig is en uw overkapping, veranda of kapschuur zal aanvoelen als een échte zen-locatie. Daarnaast is een plant natuurlijk altijd goed voor bijvoorbeeld de zuivering van de lucht wanneer u de overkapping heeft afgesloten met glazen schuifwanden.

Oriënteer op de vele mogelijkheden

Wilt u zich wel eens oriënteren op de vele verschillende mogelijkheden die er op dit gebied zijn? Dan hebben wij goed nieuws! U kunt namelijk langskomen in onze compleet overdekte showroom van ruim 1100m2 midden in de Randstad. Er zijn altijd meerdere specialisten aanwezig en u kunt hier terecht voor producten die uiteenlopen van complete kapschuren tot schuttingen. Wij hopen u snel eens te zien!