Blog

De schutting gebruiken als lichtwand? Zo doet u dat!

De schutting gebruiken als lichtwand? Zo doet u dat!

Wilt u meer sfeer in uw tuin? Dan is het vaak verstanding om hiervoor te zorgen door middel van de juiste tuinverlichting. In de zomer en in de winter is dit natuurlijk ideaal. Het is erg mooi en zorgt voor de juiste sfeer. Het is handig om een verlichtingsplan voor uw tuin te hebben. Er zijn verschillende mogelijkheden. Ook een tuinscherm is bijvoorbeeld als lichtwand en voor tuinverlichting te gebruiken.

Overal licht

Wanneer u om u heen kijkt en u lekker in de tuin zit is het prettig als het tegen de avond wat lichter wordt. De juiste verlichting kan het gezellige samenzijn in de tuin verlengen. Zeker als het lekker weer is, is dit prettig. Daarnaast kunt u natuurlijk ook beter uw boek lezen of werken in de tuin. Het is beter voor de ogen. Daarnaast is de juiste verlichting ook praktisch.

Op de juiste hoogte verlichting

Het is verstandig om de verlichting op de juiste hoogte te plaatsen, let hier dus erg goed op bij het maken van de plannen. Het is functioneel en ook veilig. Het is daarnaast esthetisch erg mooi om de verlichting op de juiste hoogte te plaatsen. Kies voor een spotlight, lantaarn of andere verlichting in de tuin om alles de juiste verlichting te geven.

Het tuinscherm verlichten

Het is belangrijk om het tuinscherm op de juiste manier te verlichten. Het is mogelijk om zo het aangename met het nuttige te combineren. De tuinverlichting in de schutting vormt dan een mooie lichtwand. Het zorgt ervoor dat er veel en voldoende licht komt. Ook kan er extra aandacht gevestigd worden op de planten er niet voor. Misschien de vijver, een boom of beeld?

De schutting gebruiken als lichtwand? Zo doet u dat!

Volop mogelijkheden

Er zijn eigenlijk volop mogelijkheden als we kijken naar de verlichting in de tuin. Zo zijn er zelfs verschillende opties om te kiezen voor een combinatie van zonnepanelen eb verlichting. Zo bent u naast goed verlicht ook nog eens goed bezig voor het milieu. In alle gevallen is het prettig om de mogelijkheden eerst goed voor u te kunnen zien. Daarom is het handig om een plattegrond te maken en zo te bepalen waar de verlichting moet komen en wat er verlicht dient te worden. 

Slimme verlichting

Om de tuin wat slimmer te maken is het een idee om gebruik te maken van slimme verlichting in de tuin. Het kunnen een paar specifieke lichtbronnen zijn. Ook kunt u alle lichtbronnen slim maken. Ze zijn dan allemaal vanaf de smartphone te bedienen. De kleuren kunnen daarnaast ook aangepast worden. Een tuinfeestje wordt zo opeens erg funky met verschillende kleuren. Ook kunt u kiezen voor meer sfeervolle verlichting als uw schoonouders op bezoek komen. Het moet allemaal passen bij de situatie. Tevens is het mogelijk om de lampen volgens een vast tijdschema aan te laten gaan. Het is gemakkelijk en prettig om hier gebruik van te maken. Het is een stukje toekomst wat u in de tuin kunt halen. Een stukje toekomst wat zorgt voor veel gebruiksgemak. Het is de investering zeker waard. Ontdek snel meer wat er allemaal kan op het gebied van tuinverlichting op onze website.