Blog

4 redenen om te kiezen voor houten tuinbanken

Steeds vaker kiezen mensen voor houten tuinbanken in plaats van de vrij standaard wicker tuinsets of de aluminium loungesets, maar waarom kiezen mensen hier steeds meer voor? Wij zijn hier in gedoken en hebben een aantal reden voor u opgesomd. Zo hoeft u uzelf niet meer te overtuigen van de sterke punten van houten tuinbanken en kunt u gerust verder gaan met winkelen.

De unieke uitstraling

Tuinhout heeft een erg natuurlijke en vaak warme uitstraling die mooi opgaat in vrijwel elke tuin. Geen gedoe met het kiezen van een kleur en gewoon de mooiste tuinbank uitkiezen is bij tuinhout dus het geval. Daarnaast is het ontwerp van een houten tuinbank vaak tijdloos en kunnen de banken nog jaren mee in uw tuin. Wie wil dat nou niet!? Hout komt dan ook terug in de top 5 materialen gebruikt in de tuin voor tuinmeubelen.

Makkelijk bewerkbaar en schoon te houden

In tegenstelling tot verschillende andere materialen is hout gemakkelijk te bewerken en kunt u wanneer u dit wenst het hout gemakkelijk een andere kleur geven of behandelen met bijvoorbeeld een beits zoals HK-Lazuur. U hoeft simpelweg alleen de tuinbank ietwat op te schuren en een kleurtje te geven om zo de complete uitstraling er anders uit te laten komen. Ideaal toch!?

Veel vergelijkbare producten

Bij sommige materialen die gebruikt kunnen worden voor uw toekomstige tuinbank is het niet altijd even makkelijk om een vergelijkbaar product te vinden om zo de tuin één geheel te laten worden. Bij hout is dit een compleet ander verhaal. Bent u bijvoorbeeld op zoek naar een Douglas plantenbak die bij uw Douglas tuinbank past? Dan heeft u deze bij Tuinhoutdiscount.nl al snel gevonden tegen een scherpe prijs. Dit is bij aluminium of kunststof vaak een ander verhaal.

Verschillende houtsoorten

Houten tuinbanken zijn er vanzelfsprekend te vinden in verschillende houtsoorten. Bij Tuinhoutdiscount.nl zijn er bijvoorbeeld tuinbanken te vinden in de houtsoorten Douglas, Grenen, Teak en Vuren. Elke houtsoort brengt weer een verschillende duurzaamheid met zich mee. Heeft u dus slechts een simpele bank nodig die een aantal jaren mee kan? Dan bent u met een Vuren tuinbank vaak al een stuk goedkoper uit. Wilt u een bank die 20 jaar blijft staan? Dan is Teak (Hardhout) een échte aanrader. U kunt alle kanten op!