Blog

Het perfecte terras creëren? Zo doet u dat!

Het perfecte terras creëren? Zo doet u dat!

Het terras is de beste plek van uw huis om heerlijk te eten, ontspannen en te genieten van het leven. Het is op de lange termijn een enorm pluspunt om een terras mooi en goed in te richten. Maar hoe richt u een terras nu eigenlijk écht goed in? We geven u graag een aantal tips en ideeën om dit op de beste mogelijke manier te doen. Het is namelijk niet direct nodig om hier een hovenier voor in te schakelen.

Het terras inrichten

Het is, net zoals bij de start van elk project, belangrijk om met een aantal zaken rekening te houden. Is het belangrijk voor u om een terras te hebben waar veel zon komt of juist wat meer schaduw? Hieronder zullen we het nader bespreken met u.

Het terras in de schaduw

Het is heerlijk om in de schaduw te zitten, helemaal als u er helemaal niet van houdt om in de felle zon te zitten. De zomers worden steeds warmer en dus is dit in veel gevallen geen verkeerde keuze. Het is echter wel belangrijk om te kijken welke planten u in de tuin heeft staan. Niet alle planten houden namelijk van schaduw. Let hierop bij het kopen van de planten of het aanleggen van het terras.

Het terras overgoten met zon

Het is voor veel mensen heerlijk om in de volle zon te zitten op het terras. Natuurlijk is wat beschutting wel lekker. Wanneer er veel zon is, dan kunt u onder een parasol gaan zitten. Kies ook bij een zonneterras voor de juiste planten. Kuipplanten en ook eenjarige zomerbloeiers zijn ideaal voor gebruik in de zon. Daarnaast is het bij een terras in de zon verstandig om rekening te houden met de kleuren van de verschillende materialen. Gaat u voor donkere kleuren? Dan zullen deze hoogstwaarschijnlijk flink wat warmte gaan vasthouden.

Het perfecte terras creëren? Zo doet u dat!

Terras indeling

Het moeilijkste bij het creëren van een goed terras is het vinden van de beste indeling. Hoeveel mensen gebruiken het terras? Is er voldoende ruimte voor iedereen? In de zon is het leuk om een ligstoel te plaatsen. In de schaduw is het handig om een eettafel te plaatsen. Het terras is in de meeste gevallen ideaal gepositioneerd bij de keuken. Zo is het mogelijk om sneller koude drankjes te serveren. Het is wel belangrijk om de juiste zichtlijnen te hebben. Het terras mag het uitzicht vanuit het huis niet dwarsbomen. Maak dus van tevoren vooral een duidelijke plattegrond met uw plannen.

De juiste tuinmeubelen

Het is belangrijk om de juiste tuinmeubelen te kiezen. Het is bijvoorbeeld verstandig om voor een grote tuintafel te kiezen als u veel buiten eet of buiten werkt. Het is daarnaast ook belangrijk om de juiste tuinstoelen te kiezen. Het is ook heerlijk om buiten te zonnen. Kies hiervoor de juiste ligstoelen in uw tuin. Een heerlijke loungeset is natuurlijk ook niet mis.