Blog

Kies ik een overkapping van hout of van aluminium?

Houten overkapping of aluminium overkapping

Bent u voornemens een overkapping te plaatsen? Er zijn verschillende mogelijkheden. Het zijn er zelfs zoveel, dat het behoorlijk lastig kan zijn om een goede keuze te maken. Dat begint bij het kiezen van een type overkapping. Hout en aluminium zijn twee goede materialen om mee te werken. Toch heeft het ene materiaal net iets meer te bieden dan het andere. Er is op deze plek meer informatie over voor- en nadelen te vinden. Ook kan de specialist van Tuinhoutdiscount.nl van dienst zijn.

Het gebruik van hout

De eerste optie is de houten overkapping in alle vormen die het kent. Zo is er met hout gemakkelijker een natuurlijke uitstraling te realiseren. Tuinhout is daarnaast ook veel gemakkelijker te bewerken naar de eigen smaak. Dit betekent dat de overkapping veel flexibeler is toe te passen. Merkt u tijdens het plaatsen dat er een bepaalde maat niet klopt? Dan kan dit vaak nog worden gecorrigeerd. Ook het combineren met moderne elementen zoals mooie glazen schuifwanden is geen enkel probleem. Een nadeel van hout is wel dat het meer vatbaar is voor weersinvloeden. Om deze reden is er wat meer onderhoud nodig dan dat er bij voorbeeld bij een overkapping van aluminium nodig is. Een goede optie om dit enigszins te compenseren is een Douglas overkapping. Dit is het optimale materiaal om mee te werken en deze houtsoort laat zich makkelijk beitsen met bijvoorbeeld een HK-Lazuur of een zwarte beits zoals GW-310 van het merk Remmers.

Houten overkapping of aluminium overkapping

Het gebruik van aluminium

Ook de aluminium overkapping biedt uiteraard vele voordelen. De voordelen zijn vooral te vinden in de duurzaamheid en de mate van onderhoudsvriendelijkheid. Het materiaal is sterk en kan goed omgaan met extreme omstandigheden. Daardoor gaat de overkapping dus ook lang mee. Tegenwoordig is het ook beter mogelijk om dit in verschillende kleuren te krijgen. Zonder dat de prijs heel ver hoeft op te lopen. Dit kunnen dus redenen zijn om voor deze moderne vorm van overkapping te kiezen om aan de woning vast te koppelen. Anderzijds is het bewerken wel wat lastiger met dit materiaal en is dit vaak alleen geschikt wanneer u wilt gaan voor het realiseren van een strakke en vooral moderne look.

De keuze tussen hout of aluminium

Hoe is nu uiteindelijk de keuze tussen hout en aluminium het best te maken? Er zijn twee elementen die er het meest uitspringen. Hout is zoals gezegd gemakkelijker te bewerken. In dat opzicht is het dus gemakkelijker om een overkapping op maat te maken met hout. Een plat dak overkapping is hier een goed voorbeeld van. Het is altijd slim om dan voor hout te kiezen. Bovendien is het dan ook mogelijk om van de specialistische kennis van Tuinhoutdiscount.nl gebruik te maken. Dit draagt bij aan de goede kwaliteit van de overkapping. Daarnaast is natuurlijk de look en feel waar u voor wilt gaan in en rondom uw huis van enorm belang. Zowel een houten als een aluminium overkapping brengen een bepaalde uitstraling met zich mee. Overweeg dus goed voor welke stijl u wilt gaan.

Houten overkapping of aluminium overkapping

Maak de overkapping af met glazen schuifwanden

Wilt u de overkapping écht helemaal afmaken en ervoor zorgen dat u het hele jaar door kunt genieten van uw buitenverblijf? Dan zijn de glazen schuifwanden van Tuinhoutdiscount.nl een échte aanrader. Door de flexibele opstelling van de glazen schuifpanelen kunt u in de zomer genieten van de buitenlucht en in de winter lekker warm en zonder wind binnen zitten. Ideaal!

Altijd in de tuin kunnen zitten

De belangrijkste reden om voor een overkapping te kiezen, is natuurlijk het vaker buiten zijn en het hele jaar door willen genieten. Daarom is de materiaalkeuze ook een belangrijke stap in het geheel. Het is belangrijk om goed af te wegen in welke mate de verschillende voordelen en nadelen voor u meewegen. Dit zorgt ervoor dat er vele jaren van de overkapping genoten kan worden. Kijk eventueel ook nog eens naar de vele mogelijkheden die er zijn met de verschillende materialen. Dit helpt om de uiteindelijke keuze gemakkelijker te maken. Zo wordt het plezier dat u van uw eigen tuin heeft nog groter.