Onze winkel en showroom zijn gesloten tot 3 maart. Bestellen online wel mogelijk!

Blog

Inkepen houten paal/staander voor overkapping

Zagen Inkepen Tuinhoutdiscount.nl

Bent u van plan zelf een overkapping (of iets vergelijkbaars) te gaan realiseren? Dan zit het er dik in dat u aan de slag zal moeten met het inkepen van de staanders/palen om het gewenste resultaat te behalen. Hoe u dit precies moet doet en hoe u dit het beste aan kunt vliegen leest u in deze blog. Wel zo makkelijk!

Wat betekent inkepen en waarom doen we dit?

Wanneer men spreekt over het inkepen van een paal dan doelt men op het inzagen van een paal, plank of balk zodat hier een andere paal, plank of balk in kan vallen. Op deze manier is het mogelijk een stevige verbinding te maken tussen de verschillende stukken tuinhout. Dergelijke verbindingen met inkepingen komen vooral veel voor bij de onderstaande producten;

Hoe het beste inkepen?

Waar wij bij Tuinhoutdiscount.nl beschikken over een zagerij en vakmensen waar wij relatief eenvoudig inkepingen kunnen maken begrijpen wij dat dit bij u thuis waarschijnlijk net even anders zal liggen. Daarom hebben wij alvast een handig stappenplan voor u gemaakt met materialen die u hoogstwaarschijnlijk wél in huis hebt.

Benodigdheden voor het maken van een inkeping

Om een goede inkeping te kunnen maken is het handig wanneer u bepaalde materialen en gereedschappen in huis hebt. Welke dit zijn? Die zetten wij hier alvast voor u op een rijtje.

  • Potlood
  • Bijtel
  • Cirkelzaag

Stappenplan: inkepen houten paal/staander

Het is de bedoeling dat de balk of paal in de paal gaat vallen die u wenst te gaan inkepen. Het is voor uw inkeping dus zaak om de maat van de balk of paal die er in dient te vallen aan te houden als maat. Wanneer u de maat heeft afgetekend op de paal kunt u gaan beginnen met zagen. Zaag met uw cirkelzaag op de paar mm (ongeveer een halve cm) een sleuf. Door dit te doen ontstaan er stroken die u met een bijtel relatief eenvoudig weg kunt halen. In principe is de inkeping nu klaar. Uiteraard adviseren wij u wel om goed te controleren of alles goed in elkaar valt. Waar nodig kunt u eventueel nog wat bijwerken met de bijtel.

Zaagservice van Tuinhoutdiscount.nl

Bij Tuinhoutdiscount.nl beschikken wij over een volledige zagerij met meerdere vakmensen die van houtbewerking hun passie hebben gemaakt. Om onze klanten zo goed als mogelijk te kunnen helpen hebben wij bij Tuinhoutdiscount.nl onze zaagservice. Op aanvraag is het mogelijk om de producten die u bij ons besteld op maat te laten zagen, in te laten korten of in te laten kepen. Benieuwd wat hierin de mogelijkheden zijn? Stel uw vraag aan onze klantenservice.