Blog

Hoe kan ik mijn schutting en tuinschermen het best onderhouden?

Hoe kan ik mijn schutting en tuinschermen het best onderhouden?

Een schutting en tuinschermen in goede staat houden is voor veel mensen een belangrijke zaak, hierrmee wordt immers het optimale uit de levensduur van het product gehaald. Het gaat bijvoorbeeld om het verwijderen van de groene aanslag op het hout. Er zijn veel verschillende manieren om het aan te pakken. Toch is het verstandig om een specifieke methode te kiezen. Wij, van Tuinhoutdiscount.nl, helpen u hier graag bij in deze blog.

De manier van aanpakken

Vaak wordt gedacht dat het gebruik van een hogedrukspuit een goede optie is. Wat dit echter doet, is het hout ruw maken. Dit betekent dat vuil alleen maar meer kans krijgt om aan te slaan. Ook kan het beits of olie waarmee het tuinhout bewerkt is aangetast worden. Dit geldt overigens niet voor impregneer. Dit is in de kern van het hout aangebracht. Het is beter om met speciaal reinigingsmiddel te werken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een ontgrijzer of een algenverwijderaar.

Hoe kan ik mijn schutting en tuinschermen het best onderhouden?

Na het reinigen opnieuw bewerken t.b.v. duurzaamheid

Na het schoonmaken is het slim om het hout te impregneren. Dat helpt om het vuil af te stoten. Ook kan het waterafstotend werken. Het helpt bovendien bij het voller maken van de kleur. Dit is een positief bijeffect van het impregneren. Het regelmatig herhalen van deze zaken helpt bij het behouden van de kleur van het hout. Wanneer dit niet gebeurt zal het door de zon langzaam vergrijzen. Voor sommige houtsoorten geldt dat het vergrijzen het hout mooier maakt, maar dit is bij de meeste soorten juist niet aan de orde. Let hier dus ook goed op. Een product dat aangeraden is voor het behandelen van het hout is bijvoorbeeld de HK-Lazuur van het merk Remmers. Door het aanbrengen van een specialie beits is de kleur van het hout te beïnvloeden. Daarnaast is te zorgen dat het hout minder snel vuil zal worden. Het is dan wel zaak om dit met regelmaat te herhalen. Doe dit het liefst jaarlijks. Dit komt de kwaliteit ervan ten goede. Zo gaat het hout veel langer mee.

Hoe kan ik mijn schutting en tuinschermen het best onderhouden?Behandelen tegen algen

Wanneer er veel algen door het vocht zijn ontstaan, dan zal dit een groene aanslag op het hout geven. Dit is aan te pakken met schoonmaakazijn en de speciale algenverwijderaar. Hier kunnen de algen niet tegen. Wel is het belangrijk om deze behandeling te doen bij droog weer. Spuit het in, spoel het af en borstel het licht na. Deze zelfde methode is ook op ander hout in de tuin toe te passen. Het werk bijvoorbeeld op houten vlonderplanken, maar ook op verhardingen. Het is wel belangrijk om goed op te letten bij het aanbrengen. Gras en planten kunnen net zo min als algen tegen het azijn.

De juiste aanpak met de specialist bespreken

Het onderhouden van de schutting en dergelijke klinkt op deze wijze heel simpel. Voor alle producten is echter wel een specifieke werkwijze nodig. Daarom is het altijd slim om hierover met kenners te overleggen. De specialist van Tuinhoutdiscount.nl helpt u hier graag bij. Deze kan meer kennis delen over de soorten hout en de manier van behandelen. Op die manier is optimaal van de tuin te genieten. Uiteindelijk is dit wel ook waar het om gaat natuurlijk. Maak dus gebruik van deze mogelijkheid. Zo is het hout in goede staat te houden. Dit geldt voor alle soorten hout.