Showroom van ruim 1100m2 midden in de Randstad!    Bezorging Nederland en België op een vaste dag per postcode!

8.5 / 10
217  reviews

Blog

4 eenvoudige tips voor een groene en onderhoudsvriendelijke voortuin

Voortuin

Vaak besteden mensen enorm veel aandacht aan de inrichting en het bijhouden van de achtertuin. Net zoals dat dit vaak gebeurd, wordt er vaak geen rekening gehouden met de voortuin. Maar waarom niet? Elke keer als u de deur uitgaat loopt u hier doorheen en het is een stuk prettiger thuiskomen wanneer dit, net zoals de achtertuin, een mooi stukje groen is. Uiteraard begrijpen wij bij Tuinhoutdiscount.nl dat u niet zit te wachten op een voortuin die net zoveel onderhoud vraagt als de achtertuin. Daarom zetten wij een paar tips op een rijtje waarmee u toch die groene voortuin kunt hebben zonder dat dit teveel tijd en moeite voor het onderhoud moet kosten. Welke tips dat dan precies zijn? U leest het in deze blog.

Wintergroene planten

Het is natuurlijk erg mooi dat u in de zomer een mooie groene voortuin heeft, maar zou het niet ideaal zijn als dit in de winter ook het geval is? Met wintergroene planten regelt u dit binnen een mum van tijd. Een voorbeeld van een mooie wintergroene plant is de klimop, hierover later meer.

Creëer een border

Een ideale manier om groen te creëren in uw tuin zonder dat dit te arbeidsintensief is het aanleggen van een border. Maak een mooie groene strook langs het huis met daarin een mooie mix van planten. Sluit deze strook af met een mooie rolborder en u heeft al een flinke stap gezet in het bereiken van die mooie groen en natuurlijke voortuin.

Tuinieren in potten

Als u echt voor een onderhoudsvriendelijke voortuin wilt gaan is het een goede optie om te kiezen voor het tuinieren in potten. De potten zijn gemakkelijk in het geven van water aan de plantjes en zijn ook nog eens een stuk minder onkruid gevoelig. Ideaal dus! Hiernaast is er veel keuze in de verschillende soorten potten. Een leuke kleurenmix zou hierin dus ook mogelijk zijn. Een kleine tip: Kies voor bijvoorbeeld siergras in de potten. Deze soort planten verliest geen blaadjes en geeft een leuke en vooral rustieke uitstraling aan je voortuin.

Laat uw gevel begroeien

Nog een mooie manier om groen toe te voegen aan de voorkant van uw huis is het laten begroeien van de gevel. Dit kost relatief weinig moeite en toont direct een flink stuk groener. Wel is het zaak om bijvoorbeeld een klimop niet te laten overwoekeren. Erg vaak zijn er gevallen te zien waar het huis vrijwel niet meer zichtbaar is door de groei van de planten aan de gevel. Het is dus wel zaak om dit netjes bij te houden. Kleine tip: Met een bouwstaalmat (te slijpen of te knippen in de vorm die u wenst) kunt u de plant gemakkelijk laten groeien en de route van de plant bepalen. Tevens kunt u dan gemakkelijk snoeien in de vorm van de mat.