Blog

Eikenhout behandelen, hoe doet u dat?

Eikenhout is een geweldige houtsoort. U kunt deze houtsoort goed gebruiken in uw tuin om er bijvoorbeeld een tuinhuisje van te maken. Of gebruik eiken planken voor een fantastische overkapping, bloembak of mooie vlonder. Wat u ook met onze eiken planken maakt, het krijgt in ieder geval een prachtige, natuurlijke uitstraling en wordt mooier met de jaren.

Om ervoor te zorgen dat uw eikenhout zo lang mogelijk mooi blijven en goed meegaan, is het van belang dat u het op de juiste manier onderhoudt. Maar hoe moet u eikenhout behandelen? Wat heeft u nodig om eiken planken, balken of palen perfect te onderhouden? Bij Tuinhoutdiscount.nl vindt u alles wat u nodig heeft om uw tuin nieuw leven in te blazen en op te knappen met eikenhout. Natuurlijk vindt u hier ook alle producten die u nodig heeft om uw eikenhout te behandelen. Maar waar moet u beginnen? Dat leest u hier!

Hoe verouderd eikenhout?

Eikenhout mag dan wel een prachtige houtsoort zijn, maar er zijn een aantal punten waarvan u op de hoogte moet zijn wanneer u ermee aan de slag gaat. Het eikenhout van Tuinhoutdiscount.nl is uitsluitend voor buitengebruik. Dit komt omdat het binnen te erg gaat werken. Dit heeft te maken met de vochtigheidsgraad. Onze eikenhouten planken zijn dus uitermate geschikt voor alle klusprojecten voor buiten.

Maar hoe verouderd eikenhout? Wanneer u eikenhout niet behandelt, zal het op den duur vergrijzen. Geeft u eikenhouten planken de juiste behandeling, dan blijft het wel twintig tot vijfentwintig jaar in goede staat. Het is daarom ook een zeer duurzame houtsoort. Wij leveren uitsluitend eersteklas kwaliteit. Hierdoor zijn onze eiken balken en planken de perfecte keuze voor al uw klusprojecten, ongeacht de constructie.

Eikenhout behandelen: Wat heeft u nodig?

Hoe behoudt u de prachtige uitstraling van eikenhout en zorgt u ervoor dat het zo lang mogelijk meegaat? Er zijn een aantal producten waarmee u eikenhout kunt behandelen, zoals olie en beits. Met olie en beits zorgt u ervoor dat hout bestand is tegen weer en wind. Zo vindt u bij ons onder andere zwarte beits voor de laagste prijs.

Wilt u uw tuinhout écht goed beschermen, behandelen en verduurzamen? Dan adviseren wij om gebruik te maken van HK-Lazuur. Hét perfecte product ter bescherming van eikenhout. HK-Lazuur is een 3-in-1-bescherming die wij beschikbaar hebben in meerdere kleuren.

Bij het behandelen van hout heeft u normaal gesproken eerst een impregnering nodig, waarna u nog gebruik moet maken van grondering en een voor- en aflak. HK-Lazuur is al deze producten in één! Eikenhout behandelen wordt een stuk gemakkelijker met deze alles-in-een lazuur. Het beschermt uw eikenhout tegen schimmels, bladdert niet af en voorkomt blauwzwam.

Meer advies of informatie nodig over het behandelen en onderhouden van eikenhout?

Bent u druk bezig met het plannen van een groot klusproject waarvoor u eiken palen, planken of balken nodig heeft? U tovert uw tuin gemakkelijk om tot een waar paradijs met eikenhout voor buiten van Tuinhoutdiscount.nl. Alle producten die u nodig heeft om ervoor te zorgen dat uw eikenhout jaren meegaat en zijn charme blijft behouden, hebben wij hier voor de scherpste prijs.

Bent u nog niet zeker van welke producten u nodig heeft om eikenhout te behandelen? Of twijfelt u nog tussen bijvoorbeeld eikenhout en het duurzame Accoya hout? U kunt altijd bij ons terecht voor het nodige advies. Onze experts helpen u graag verder in uw zoektocht naar de juiste producten. Met onze hulp kunt u al snel genieten van een prachtige nieuwe bloembak, strakke vlonders of een perfect afgewerkt tuinhuisje, waar u jaren plezier aan beleeft.