Blog

Tuintrend 2018: Blokhut in de tuin

De blokhut is allang niet meer het donkere stoffige huisje verweg verstopt in de bossen zoals op de door ons gebruikte foto bij deze post te zien is. Het is een handige opbergruimte voor in de tuin en daarnaast ook nog een echte blikvanger. Maar wat houdt deze trend precies in? Wat maakt een blokhut nou zo speciaal? En vooral belangrijk; Waarom zou ik een blokhut in mijn tuin neerzetten?

De oude vertrouwde blokhut

Al jaren is de blokhut een onderdeel van onze tuinen. Tot op heden vonden mensen een blokhut meer een extra schuurtje om de lelijke, soms wat vieze, spullen in op te bergen. De fiets, de schep en soms de frituurpan, alles past er in. De plaats van de blokhut is vrijwel altijd zoveel als mogelijk in het hoekje zodat er geen last van wordt ondervonden.

De blokhut in 2018

In 2018 is de blokhut geen oud stoffig hokje achterin de tuin meer. Het zal een opbergruimte met stijl zijn. Een blokhut met een veranda of overkapping eraan vast is helemaal het ding. Niet meer alleen het vaak vierkante blok, maar ook een heerlijk overdekte buitenruimte waar vier seizoenen kan worden genoten. Neem eens een wijntje, lees eens een boek, want in 2018 is dit helemaal de trend. 

Blokhutten bij Tuinhout Discount

Uiteraard biedt Tuinhout Discount prachtige blokhutten aan in enorm veel verschillende opstellingen en vormen. Met honderden verschillende mogelijkheden is het een kwestie van tijd voordat u de blokhut vindt waar u verliefd op wordt. Uiteraard zijn er naast blokhutten ook nog de kapschuren, zadeldaken en platte daken waar uit kan worden gekozen. Neem eens een kijkje in ons assortiment en laat u verrassen.