Blog

Dé beste tips voor het bouwen van een tuinkantoor

Dé beste tips voor het bouwen van een tuinkantoor

Wanneer u veel thuis werkt is het verstandig om goed na te denken over een goede werkplek. Het is vooral heel erg handig om een goed kantoor te hebben. Wanneer in huis niet voldoende ruimte is dan is de tuin een goede optie. Als de tuin groot genoeg is, is het mogelijk om een tuinkantoor te maken. Het is een tuinhuisje wat geschikt is gemaakt om er te werken. Het is een geweldige manier om privé en werk van elkaar te scheiden. Het is vooral in de zomerse maanden heerlijk om er te werken. Een eigen terras voor uw kantoor. Wie heeft dat? Maar waar moet u echter op letten als u een tuinkantoor wilt gaan realiseren? 

De wanddikte

Het is belangrijk om een prettige werkplek te hebben. In de winter moet het aangenaam warm zijn en in de zomer niet te heet. De wanddikte van het tuinkantoor is bepalend. Een dikkere wand zorgt voor een betere isolatie. Ook zal het tuinkantoor een stuk steviger zijn. Voor een tuinkantoor is het advies om een tuinhuis te maken met een wand van 70 millimeter dikte. Een dunnere wand kan een optie zijn, maar dan moet je meer isolatie hebben. 

De isolatie van het tuinkantoor

Een tuinkantoor is in principe "gewoon" een blokhut of tuinhuis. Het is daarom belangrijk om goede isolatie te hebben in het tuinkantoor. Dikke wanden zijn een begin. De juiste isolatie is belangrijk om het aangenaam warm in de winter te krijgen en koel in de zomer. PIR platen zijn een goede keuze voor het tuinkantoor. PIR is een licht materiaal en daarnaast ook erg stevig. De platen zijn dun en bieden een optimale isolatie. Doordat ze licht zijn is het niet nodig om de constructie aan te passen hiervoor. 

Dé beste tips voor het bouwen van een tuinkantoor

Ventilatie

Ieder tuinkantoor heeft een goede ventilatie nodig. Het is belangrijk voor de levensduur van het bouwwerk. Zorg voor voldoende ventilatieroosters. De frisse lucht in de tuin zal helpen om het tuinkantoor te ventileren. Maak een ventilatierooster onderaan de muur en een aan de bovenkant. Zo komt de ventilatie goed op gang. 

De fundering 

Het is van groot belang om een tuinkantoor te maken met een goede en sterke fundering. Het is belangrijk om het tuinkantoor op de juiste ondergrond te bouwen. Denk aan een fundering van vlonderplanken, keramische terrastegels of van beton. 

Wat kost een tuinkantoor? 

Het is natuurlijk ook belangrijk om het budget goed in te schatten voor het tuinkantoor. Een tuinkantoor kost al snel tussen de 2000 en de 10.000 euro. De wanddikte, de grootte van het tuinkantoor, het aantal ramen, de deuren en ook hoe de wanden zijn afgewerkt hebben een grote invloed op deze prijs. Wanneer U zelf een tuinkantoor wilt gaan maken is het goed om een budget op te stellen. Kijk naar de wensen die je hebt voor het tuinkantoor. Vervolgens is het mogelijk om op basis hiervan te kijken wat de kosten zijn. Het is mogelijk om vervolgens zaken weg te laten om de kosten te verlagen of om mogelijk zelfs extra opties toe te voegen om het tuinkantoor nog mooier en beter te maken.