Veelgestelde vragen

Tuinhuisjes zijn te verkrijgen met verschillende soorten daken. Hierbij kunt u denken aan een tuinhuis met plat dak, zadeldak, lessenaarsdak, puntdak of ronddak. Al deze varianten zijn beschikbaar via Tuinhoutdiscount.nl.
Published in: Tuinhuis
Wij raden aan om uw tuinhuis elk jaar te controleren op beschadigingen en of de beitslaag nog voldoende bescherming biedt. Afhankelijk van de beits en de weersomstandigheden zal er binnen 2 tot 5 jaar onderhoud moeten plaatsvinden. Het beitsen zelf doet u bij droog weer. Het mag ook niet te koud zijn en beitsen in de volle zon wordt sterk afgeraden. Houd de weersverwachting dus goed in de gaten om het beste moment uit te kiezen.
Published in: Tuinhuis

Bij online houthandel Tuinhoutdiscount.nl begrijpen wij dat niet iedereen elke dag een tuinhuis of blokhut aanschaft. Daarom helpen wij u graag bij het maken van uw keuzes. Zo hebben wij eerder al een blog geschreven met daarin 7 punten waarvan wij adviseren om op te letten bij het kopen van een tuinhuis. Wel zo makkelijk!

Lees hier meer!

Published in: Tuinhuis
Wellicht wat vanzelfsprekend, maar een goede fundering is de beste basis voor het plaatsen tuinhuis. Deze fundering kan in verschillende vormen worden gerealiseerd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een goede laag bestrating, een betonnen vloer of aan voldoende funderingsbalken onder het tuinhuis.
Published in: Tuinhuis
Een onbehandelde houtsoort is, op bijvoorbeeld een Hardhout na, vrijwel nooit heel erg duurzaam. Zo ook de houtsoorten waar tuinhuisjes van origine zijn geproduceerd niet. Om deze reden is het verstandig om het tuinhuisje te laten impregneren en zo de verwachte levensduur van het bouwwerk te verhogen. Zo kunt u langer genieten van uw tuinhuis!
Published in: Tuinhuis
Op het gebied van dakbedekking is bij blokhutten en tuinhuisjes vrij veel mogelijk. U kunt denken aan bijvoorbeeld dakleer, dakshingles, aquapan of EPDM. De specifieke soort dakbedekking die bij een tuinhuis mogelijk is is echter afhankelijk van de kenmerken van het specieke dak.
Published in: Tuinhuis

Een boeideel is een vorm van dakrandafwerking. Deze afwerking kan zijn van een dakgoot, de onderzijde van een plat dan of rond het dak van een dakkapel.

Published in: Boeidelen

Een boeideel is gemaakt voor de bescherming en afwerking van het dak. Het is belangrijk dat deze goed worden onderhouden omdat deze vaak zijn gemaakt van hout en kunststof. 

Published in: Boeidelen

Boeidelen zijn van verschillende materialen gemaakt. Eigenlijk gaat hem om drie soorten materiaal, namelijk kunststof, hout en trespa. Douglas is een soort hout wat vaak gebruikt wordt bij de productie van boeidelen. Douglas boeidelen zien er mooi uit maar vragen veel onderhoud.

Published in: Boeidelen

De levertijd verschilt per product. Wij streven er naar om uw bestelling zo snel mogelijk bij u in huis te hebben.

Published in: Bezorging

Het is natuurlijk altijd een goed idee om uw schuttingpalen te verduurzamen. Zo kunt u er immers nóg langer van genieten. Hoe u dit gemakkelijk doet leest u in onze blog over Bison Rubber Seal.

Published in: Schutting

Elke offerte die Tuinhoutdiscount.nl / Tuinhout Discount opstelt voor haar klanten heeft een geldigheidsduur van 30 dagen (1 maand). Wanneer de offerte is verlopen dient u hiervoor een nieuwe offerte aan te vragen bij één van onze specialisten.

Published in: Offerte

U krijgt hierbij een extra rij blokhutprofielen geleverd. Uw blokhut wordt dus simpelweg 1 rij hoger. Dit bedraagt meestal ruim 12 cm. Voor lange mensen is het raadzaam een extra wandlaag toe te voegen zodat u een hoger dak van uw tuinhuis of blokhut krijgt. 

Published in: Tuinhuis

Ja dit kan zeker. Bij Tuinhoutdiscount.nl hebben wij een groot assortiment blokhutten en/of tuinhuisjes in combinatie met een overkapping. Hierbij zit er aan de zijkant van de blokhut een stuk overkapping aan vast geplakt. De mogelijkheden hierin treft u op deze pagina.

Published in: Blokhutten

Omdat een glazen schuifwand altijd aan een bepaalde breedte dient te voldoen is het mogelijk om de railsets in te korten met een zaag. Echter dienen de deuren van de glazen wand ook goed uit te komen in het door u op te vullen gat. Om deze reden is er bij Tuinhoutdiscount.nl een glazen paneel beschikbaar in de breedte 980mm en 820mm. Zo kunt u de breedte van de deuren afstemmen op de ruimte die u wenst op te vullen. Overigens zijn deze breedtematen weer te combineren met tientallen hoogtematen.

Published in: Glazen Schuifwanden