Douglas palen 20x20

Bent u op zoek naar Douglas palen 20x20 voor uw project? Dan bent u bij Tuinhoutdiscount.nl helemaal aan het juiste adres. Met een groot assortiment Douglas palen 20x20 in verschillende lengtes en bewerkingen kunnen wij bij Tuinhoutdiscount.nl altijd aan uw wensen voldoen. Kunt u niet direct vinden waar u naar op zoek bent, heeft u een vraag over onze producten of krijgt u liever eerst advies op maat alvorens u overgaat tot koop? Neem dan gerust eens contact op met één van onze specialisten of kom eens langs bij ons in de showroom.

2 producten
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
2 producten
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Douglas palen uiterst geschikt voor buitentoepassingen

Bent u lekker aan het klussen in uw tuin en heeft u gekozen om een mooie pergola of een overkapping te bouwen? Houten palen zijn dan natuurlijk onmisbaar. Voor buitentoepassingen zijn douglas palen een goede keuze. Deze zijn namelijk erg sterk en duurzaam en daardoor uitermate geschikt voor in uw tuin.

Wat voor een houtsoort is Douglas eigenlijk?

Douglas hout is een houtsoort die veel gebruikt wordt voor buitentoepassingen zoals pergola’s, schuren en luxe tuinhuizen. Ook is het uitstekend hout voor het aanleggen voor een terras of vlonder. Tussen het groen van het gras, de planten en de kleurrijke bloemen heeft douglas hout een mooie karakteristieke, warme uitstraling. Douglas heeft van nature een warme uitstraling en is één van de hardste Europese naaldhoutsoorten. Het hout is sterk en duurzaam en daarom uitermate geschikt voor buitentoepassingen. Een groot voordeel van douglas hout is dat het heel goed te bewerken is. Het is gemakkelijk te zagen en schaven en u kunt zowel spijkers en schroeven als lijm gebruiken. Douglas heeft een duurzaamheidsklasse 3. Dit betekent dat het hout onbehandeld en zonder grondcontact tot wel 15 jaar meegaat. Het heeft een grove structuur en dus kunnen er kopscheuren, noesten en uitvallende kwasten voorkomen. Meer over de houteigenschappen van Douglas leest u hier. Na droging wordt Douglas steeds harder. In het begin is het hout makkelijk te verwerken en later zal het hout steeds sterker/harder worden. Geschaafd Douglas is teruggedroogd tot ongeveer 18%, hierdoor zullen er veel minder scheurvormingen ontstaan. Heeft u vragen over Douglas hout of specifiek over Douglas palen? Neem dan gerust contact op met één van onze specialisten of kom langs in onze compleet overdekte showroom van ruim 1100m2 midden in de Randstad!

Gebruik douglas houten palen voor een solide basis

Douglas houten palen zijn te gebruiken voor verschillende toepassingen. Het zorgt voor een solide basis voor de constructie in uw tuin zoals een pergola of een tuinhuis met overkapping. Ook is het uitstekend te gebruiken voor een stevig frame voor de schutting of een klein afdak om uw gereedschap droog op te bergen. Bij Tuinhoutdiscount.nl gebruiken wij de palen vaak voor bijvoorbeeld een kapschuur of overkapping. Benieuwd hoe wij de Douglas palen nog meer gebruiken? Kom eens langs in onze showroom!

Palen met een goede service en snelle levering

Bij Tuinhoutdiscount.nl proberen wij onze klanten altijd een zo goed als mogelijke service te bieden. Heeft u vragen? Wees dan vooral niet bang deze aan ons te stellen. Wij helpen u namelijk erg graag verder! Naast een goede service bieden wij ook een snelle levering. Door de combinatie van onze eigen vrachtwagens en die van een vaste partner in transport kunnen wij elke regio in Nederland gegarandeerd twee keer per week bevoorraden. Hebben wij de producten die u op het oog heeft op voorraad? Dan kunnen wij deze vaak dus al snel bij u aan huis leveren. Uiteraard stemmen wij het levermoment goed met u af.

Meer dan alleen Douglas palen

Naast dat wij bij Tuinhoutdiscount.nl specialisten zijn in Douglas palen, zijn wij uiteraard ook specialist in vele andere soorten Douglas hout. Een greep hieruit is;

Douglas planken
Douglas vlonderplanken
Douglas balken
Zweeds-Rabat

0 Veel gestelde vragen over Douglas hout

Douglas tuinhout is heel goed onbehandeld te gebruiken en gaat dan tussen de 5 en 10 jaar mee. Echter zal het na verloop van tijd wel een grijze gloed krijgen. Dit is niet erg maar niet iedereen vindt dit mooi. Om dit te voorkomen is het mogelijk om douglas hout te behandelen met olie of beits. Ook zult u vaak geïmpregneerd douglas hout tegen komen. Dit hout heeft al een beschermlaag tegen weersinvloeden, schimmels en insecten.

Douglas hout heeft een duurzaamheidsklasse 3. Een duurzaamheidsklasse 3 is een matige duurzaamheid, dit duidt op een verwachte levensduur van het kernhout van ongeveer 10 tot 15 jaar. Dit kan uiteraard per product en per maat verschillen. De aangegeven verwachting is gebaseerd op onbehandeld Lariks/Douglas en bij grondcontact in onze klimaatomstandigheden met een kopse doorsnede van 50x50mm.

Douglas hout is een houtsoort die veel gebruikt wordt voor buitentoepassingen zoals pergola’s, schuren en luxe tuinhuizen. Ook is het uitstekend hout voor het aanleggen voor een terras of vlonder. 

Voor het vastzetten van producten gerealiseerd uit Douglas hout adviseren wij om altijd gebruik te maken van schroeven van RVS. Gaat u aan de slag met een constructie zoals een kapschuur of plat dak overkapping dan adviseren wij gebruik te maken van een gebintschroef.

Jazeker, Douglas is een uitstekende houtsoort om buiten te gebruiken. De houtsoort op zichzelf is niet super duurzaam (duurzaamheidsklasse 3) en dus adviseren wij hierbij wel om het hout goed te behandelen.

Uiteraard is dit afhankelijk van wat u precies met het Douglas hout wilt gaan doen. Over het algemeen adviseren wij u echter altijd om gebruik te maken van HK-Lazuur, Tuinhuis Beits Color of GW-310 van het merk Remmers.

Douglas hout is afkomstig van de Douglasspar. Deze Douglasspar heette origineel Oregon Pine.

Ja, één van de sterke eigenschappen (en dus pluspunten) van de houtsoort Douglas is dat de houtsoort zich gemakkelijk laat bewerken. Boren en/of zagen is dus geen enkel probleem.

Dit kan zeker, echter zal het hout snel vergrijzen. Daarnaast adviseren wij u tevens het hout te behandelen t.b.v. de duurzaamheid.

Douglas heeft van zichzelf een mooie warme uitstraling, vaak iets dat men wilt behouden. Wanneer het hout echter onbehandeld wordt toegepast zal dit vrij snel grijs worden. Hoe dit komt? Door de invloed van weer, regen, maar vooral van de zon en specifiek de UV-straling. Bescherm uw Douglas hout hier dus goed tegen.