Houten tuinhuis

Bent u op zoek naar een houten tuinhuis voor in uw tuin? Dan bent u bij houthandel Tuinhoutdiscount.nl helemaal aan het juiste adres. Met een groot assortiment met veel variatie, een showroom van ruim 1100m2 met daarin vele houten tuinhuisjes en een top service zijn wij de ideale partij voor u. Heeft u vragen over onze producten, wilt u de producten graag eerst bekijken voordat u uw keuze maakt of gaat u graag eerst het gesprek met ons aan? Neem contact op met één van onze specialisten of kom eens langs in onze showroom in Ter Aar!

1-15 van 194
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
1-15 van 194
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Waar op letten bij houten tuinhuis kopen

Niet voor iedereen is het de normaalste zaak van de wereld om een houten tuinhuis aan te schaffen. Bij Tuinhoutdiscount.nl begrijpen wij dit en helpen wij u graag zo goed mogelijk bij het maken van uw keuze. Hieronder treft u vast een aantal punten waarvan wij u aanraden om rekening mee te houden. Graag een volledig advies op maat van één van onze specialisten? Neem gerust eens contact met ons op. Wij helpen u altijd graag compleet vrijblijvend verder.

  • Grootte. De blokhut zal één van de, of misschien wel dé, grote bepaler zijn in de tuin. Denk dus goed na over hoe groot deze moet zijn. Het tuinhuis zal waarschijnlijk niet het overgrote deel van de tuin in beslag moeten nemen, maar de spullen die u er in kwijt kunt moeten wel passen.
  • Dak. Het dak van een tuinhuis is vaak een van de veel onderschatte onderdelen van het product. De vorm van het dak is heel bepalend voor de look en feel die u gaat creëren in de tuin.
  • Behandeling. Het behandelen van de blokhut kan de verwachte levensduur flink vergroten. Voor uzelf is het vooral belangrijk goed na te denken over hoe lang u wilt dat de blokhut “blijft staan” en hoe deze er voor u uit moet komen te zien.

Veel meer dan houten tuinhuisjes

Uiteraard hebben wij bij Tuinhoutdiscount.nl veel meer dan alleen maar houten tuinhuisjes. Zo hebben wij ook de volgende producten. Wie weet staat er wel iets voor u tussen?

Houten blokhut eerst bekijken

Bij Tuinhoutdiscount.nl beschikken wij over een compleet unieke overdekte showroom van ruim 1100m2. In deze showroom hebben wij tientallen houten tuinhuisjes opgebouwd zodat u ze eerst eens kunt bekijken. Verschillende behandelingen en modellen, alles is te zien in onze winkel. Onze showroom bevindt zich in hetzelfde pand als ons hoofdkantoor en ons magazijn. Op deze manier kunnen wij u bij een bezoek aan onze showroom altijd snel van dienst zijn op alle facetten. Kom eens gezellig langs bij ons in de showroom!

Tuinhuisje laten plaatsen

Wij zitten inmiddels ruim 40 jaar in de branche van het tuinhout en hebben daarom een flinke kring aan betrouwbare professionele partners opgebouwd. Waar wij vroeger vaak zelf iets kwamen plaatsen is dat met de hoeveelheid aanvragen op dit moment niet meer mogelijk. Wij zijn dan ook gestopt met het zelf monteren van onze producten. Om u hier toch in te kunnen voorzien hebben wij tegenwoordig een netwerk van hoveniers en timmermannen die de klus erg netjes voor u kunnen klaren. Houten tuinhuisje dus netjes en vakkundig laten plaatsen? Geen enkel probleem! Neem contact met ons op voor meer informatie.

0 Veelgestelde vragen over een tuinhuisje

U krijgt hierbij een extra rij blokhutprofielen geleverd. Uw blokhut wordt dus simpelweg 1 rij hoger. Dit bedraagt meestal ruim 12 cm. Voor lange mensen is het raadzaam een extra wandlaag toe te voegen zodat u een hoger dak van uw tuinhuis of blokhut krijgt. 

Er is een hele reeks aan situaties waarin de vergunning niet nodig is om een blokhut te mogen bouwen. Dit geldt wanneer er gebouwd wordt bij een bestaande woning. Ook geldt het wanneer er op de grond wordt gebouwd en niet bovenop een reeds bestaand gebouw. De blokhut heeft maar één laag en geen verdieping. De blokhut heeft een woonfunctie en geen zakelijke functie. Er moet een afstand van een meter tot de weg of openbaar groen zijn. Ook moet het minimaal een meter van het voorerf af staan. Bij een oppervlakte van 10 vierkante meter of meer moet ook de afstand tot de buren minimaal een meter zijn. De nokhoogte komt niet boven drie meter uit. Dit wordt meestal gemeten vanaf de tuin. Met de blokhut wordt niet meer dan de helft van het erf volgebouwd. Tel de oppervlakte daarvoor ook op bij andere bijgebouwen. Bovendien mag de totale oppervlakte niet meer dan 30 vierkante meter zijn zonder vergunning. U bouwt bij een permanente woning, woonwagens en caravans tellen niet als permanent. Wanneer aan één van deze voorwaarden niet voldaan wordt is een lichte of volledige bouwvergunning nodig.
Tuinhuisjes zijn te verkrijgen met verschillende soorten daken. Hierbij kunt u denken aan een tuinhuis met plat dak, zadeldak, lessenaarsdak, puntdak of ronddak. Al deze varianten zijn beschikbaar via Tuinhoutdiscount.nl.
Wij raden aan om uw tuinhuis elk jaar te controleren op beschadigingen en of de beitslaag nog voldoende bescherming biedt. Afhankelijk van de beits en de weersomstandigheden zal er binnen 2 tot 5 jaar onderhoud moeten plaatsvinden. Het beitsen zelf doet u bij droog weer. Het mag ook niet te koud zijn en beitsen in de volle zon wordt sterk afgeraden. Houd de weersverwachting dus goed in de gaten om het beste moment uit te kiezen.

Bij online houthandel Tuinhoutdiscount.nl begrijpen wij dat niet iedereen elke dag een tuinhuis of blokhut aanschaft. Daarom helpen wij u graag bij het maken van uw keuzes. Zo hebben wij eerder al een blog geschreven met daarin 7 punten waarvan wij adviseren om op te letten bij het kopen van een tuinhuis. Wel zo makkelijk!

Lees hier meer!

Wellicht wat vanzelfsprekend, maar een goede fundering is de beste basis voor het plaatsen tuinhuis. Deze fundering kan in verschillende vormen worden gerealiseerd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een goede laag bestrating, een betonnen vloer of aan voldoende funderingsbalken onder het tuinhuis.
Een onbehandelde houtsoort is, op bijvoorbeeld een Hardhout na, vrijwel nooit heel erg duurzaam. Zo ook de houtsoorten waar tuinhuisjes van origine zijn geproduceerd niet. Om deze reden is het verstandig om het tuinhuisje te laten impregneren en zo de verwachte levensduur van het bouwwerk te verhogen. Zo kunt u langer genieten van uw tuinhuis!
Op het gebied van dakbedekking is bij blokhutten en tuinhuisjes vrij veel mogelijk. U kunt denken aan bijvoorbeeld dakleer, dakshingles, aquapan of EPDM. De specifieke soort dakbedekking die bij een tuinhuis mogelijk is is echter afhankelijk van de kenmerken van het specieke dak.