Een familiebedrijf met passie en vakkennis

Tuinhout Discount is een onderneming met de passie voor tuinhout. Ons bedrijf is al ruim 40 jaar gespecialiseerd in tuinhout en bijbehorende accessoires. Naast onze webshop hebben wij ook een winkel met een showroom van ruim 1100m2 gevestigd in Ter Aar. Tuinhout Discount richt zich op de particulier, hovenier en aannemer. Al verschillende generaties leeft de familie tuinhout en is er veel kennis en ervaring opgebouwd.

De oorsprong

Ruim 50 jaar geleden begon de eerste generatie zijn eigen handeltje in touw, gaas en elastiek en deze producten werden verkocht aan lokale boeren en kwekers. Deze boeren en kwekers vroegen na enige tijd ook naar goede houten paaltjes en zo kwam het bedrijf in het hout terecht. Na een aantal jaar werd er een zaag aangeschaft en begon de accommodatie zich langzaam uit te breiden. Na een goed aantal jaren stond de volgende generatie klaar om de handel over te nemen. Er was door de eerste generatie een enorme goodwill ontstaan in het dorp en daar omheen. De zaken liepen voorspoedig. Een succesvolle bouwmarkt was ontstaan. In 2003 was het tijd om het hout onder te brengen in een aparte dochteronderneming. Tuinhout Discount (ook wel THD genoemd) was geboren.

De groei van Tuinhout Discount

Sinds het ontstaan van Tuinhout Discount in 2003 heeft het altijd gevestigd gezeten aan de Harsweg 13B in Ter Aar, waarbij het een-derde van het pand innam. Dit bleef de situatie totdat de familie Hoogervorst in 2016 besloot te gaan uitbreiden. De gehele hal werd Tuinhout Discount waardoor het adres veranderde naar Harsweg 13. De oude hal werd omgebouwd tot een overdekte showroom waardoor Tuinhout Discount nu één van de weinige in Nederland is met een overdekte showroom van maar liefst 1100m2! Naast de prachtige showroom beschikt Tuinhout Discount ook over een enorme hoeveel voorraad. De producten liggen opgeslagen aan de Harsweg in een magazijn van maar liefst 3500m2. In 2017/2018 is Tuinhout Discount ook online flink aan het groeien. Na de ontwikkeling van een nieuwe webshop (waar u zich nu op bevindt) behoord THD inmiddels tot de grotere online houthandels van Nederland.

Tuinhout Discount blijft Tuinhout Discount

Waar Tuinhout Discount altijd bekend stond als familiebedrijf, als erg benaderbaar, om de goede vakkennis en de goede service. Is dit iets wat zal worden gehandhaafd ondanks de uitbreiding. Tuinhout Discount heeft altijd als doel gehad de beste te willen zijn en niet de grootste. Een groter bedrijf, een grotere voorraad en een mooie showroom, maar nog steeds even persoonlijk benaderbaar.

Een aantal productgroepen van THD

Vlonderplanken, Planken, Palen, Balken, Douglas, Damwanden, Beschoeiingen, Tuinschermen, Trellischermen, Tuinhekjes, Tuindeuren, Natuurlijke Tuinafscheidingen, Gaaspanelen, Gaasrollen, Blokhutten, Kapschuren, Speeltoestelen, Overkappingen, Tuinmeubelen, Pergola's, Garages, Carports, Tuinkasten, Plantenbakken, Schaduwnetten, Olie en Beits, Schroeven, Slotbouten, Houtdraadbouten, Beslag, Hang en Sluitwerk, Draadeinden en Paalpunthouders. En dit is slechts een greep uit de productsoorten.

Welke merken voert Tuinhout Discount?

Tuinhout Discount is erg zorgvuldig in het uitkiezen van haar te verkopen merken en producten. Zo zal THD altijd gaan voor kwaliteit boven kwantiteit. Een greep uit de merken van Tuinhout Discount; Hillhout, Woodvision, Tuindeco en Dekker.

THD voldoet aan verschillende keurmerken

Tuinhout Discount wil hout van kwaliteit en die op een zo ecologisch mogelijke manier gewonnen zijn. Daarom voldoet het overgrote deel van de producten die THD verkoopt aan de keurmerken FSC, PEFC en/of KOMO.