Showroom van ruim 1100m2 midden in de Randstad!    Bezorging Nederland en België op een vaste dag per postcode!

8.5 / 10
214  reviews

Eiken planken

Bent u op zoek naar mooie Eiken planken om uw tuin net dat extra stukje uitstraling te geven dat het nodig heeft? Bent u van plan Eikenhouten planken te gaan verwerken? Dan bent u bij Tuinhoutdiscount.nl aan het juiste adres. Door de in 40 jaar ontstane vakkennis en passie te gebruiken is Tuinhoutdiscount.nl ook voor uw Eiken planken de geschikte partner voor uw project. Wij hebben online een ruim assortiment aan Eikenhouten planken in de aanbieding. Staat er toch niet bij waar u naar op zoek bent? In de meeste gevallen kunnen wij het dan alsnog voor u regelen. Wees vooral niet bang om contact met ons op te nemen voor uw ideale Eiken planken.

7 Items
per pagina
Aflopend sorteren
7 Items
per pagina
Aflopend sorteren

Planken van eikenhout voor verschillende toepassingen

Eikenhout is een van de bekendste houtsoorten. Dit komt doordat het een sterke en harde soort is, maar toch ook redelijk makkelijk te bewerken. Het is uiterst geschikt voor een groot aantal buitentoepassingen zoals een vlonder, schutting of tuinhuis. Als u voor planken van eikenhout gaat zijn er een aantal dingen waar u rekening mee moet houden. Bedenk goed wat u wilt maken en wat u hiervoor nodig heeft. Eikenhout is uiterst duurzaam, maar doordat het een natuurproduct is blijft het hout werken. Na verloop van tijd vertoont eikenhout de typische eigenschappen als haarscheurtjes, vochtvlekken en vervorming. Ook kan het een grijze gloed krijgen. Dit alles is niet erg en geeft een mooie natuurlijke uitstraling. Wanneer u hier niet van houdt kunt u eikenhout behandelen met olie of beits, onlangs heeft Tuinhoutdiscount.nl haar assortiment olie en beits uitgebreid met het merk Remmers.

Fijnbezaagd of geschaafd?

Bij Tuinhoutdiscount.nl hanteren wij de termen geschaafd Eiken en fijnbezaagd Eiken. Met geschaafd Eiken doelen wij, zoals het woord eigenlijk al zegt, op mooi glad geschaafd hout. Fijnbezaagd is echter nog wel eens onduidelijk. Met fijnbezaagd Eiken wordt gedoeld op een ruwe afwerking. Wanneer u dus een plank Eiken fijnbezaagd bij ons besteld dan is dit hout niet behandeld en is de uitvoering ruw.

Breed assortiment planken

Naast het grote en brede assortiment Eiken planken beschikt Tuinhoutdiscount.nl over een assortiment planken in vele andere houtsoorten. Zo hebben wij in ons assortiment en vaak ook direct op voorraad;

Bent u op zoek naar een houtsoort die niet tussen de bovengenoemde houtsoorten aangegeven staat? Klik dan vooral niet weg. Wij raden u aan om even contact met ons op te nemen. In de meeste gevallen kunnen wij u alsnog van dienst zijn.

Gemakkelijk online te bestellen!

Bij Tuinhoutdiscount.nl begrijpen wij dat het soms allemaal erg veel informatie is en dat het soms een beetje onoverzichtelijk kan worden waar u nou precies rekening mee moet houden. Om deze reden geven wij graag een stukje persoonlijk advies. Wij hebben een flink aantal echte vakmensen in huis die u kunnen voorzien van een goed advies.

Wilt u het hout toch liever eerst zien, voelen en/of ruiken? Dan is dat geen enkel probleem! Tuinhout Discount in Ter Aar beschikt over een overdekte showroom van ruim 1100m2. In deze showroom (en in het magazijn) kunnen wij u precies laten zien wat het hout doet en wat u er mee kunt doen. Zo hebben wij van Eiken bijvoorbeeld een flink aantal planken en een gehele overkapping in de showroom staan.

Uiteraard kunt u bij ons uw Eiken planken eenvoudig online bestellen. Wat u ook kunt doen is een offerte aanvragen, dit is over het algemeen aan te raden wanneer u vragen heeft of een groot aantal Eiken planken wilt afnemen.