Damwandprofielen

Bent u op zoek naar damwandprofielen om uw damwand mee te gaan maken? Gaat u een afscheiding maken aan uw waterkant in de tuin of gaat u misschien een verhoging in uw tuin creëren? Dan zijn de damwandprofielen van Tuinhoutdiscount.nl precies waar u naar op zoek bent. Waar veel damwandprofielen gemaakt zijn van materialen zoals staal, zijn die van Tuinhoutdiscount.nl gemaakt van damwand hout (hardhout). Wilt u uw damwand plaatsen? Ook hier kunnen wij u bij helpen. De plek voor uw damwand dus! Heeft u vragen over onze producten, gaat u graag eerst het gesprek aan met één van onze specialisten of komt u de producten graag eerst in het echt bekijken? Neem contact met ons op of kom langs in onze overdekte showroom van ruim 1100m2 midden in de Randstad!

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Damwand hout bij Tuinhoutdiscount.nl

Bij Tuinhoutdiscount.nl zijn wij de specialist voor uw damwand hout. Wij hebben de damwand altijd op voorraad en kunnen altijd snel bij u leveren. De voorraad gecombineerd met ons transportnetwerk is namelijk de ideale formule waardoor u snel aan de slag kunt. Bent u benieuwd hoe snel wij bij u kunnen leveren? Neem dan eens contact op met één van onze specialisten. Overigens mag u ook contact opnemen met onze specialisten voor het geval u vragen heeft over ons damwand hout. Heeft u een aanvraag die een speciale prijs verdient? Wees dan niet bang en vraag snel een offerte op maat bij ons aan.

Meer dan alleen damwandprofielen

Uiteraard zijn wij bij Tuinhoutdiscount.nl niet alleen gespecialiseerd in damwandprofielen. Wij zijn namelijk al 40 jaar een échte tuinhout specialist. Bent u dus op zoek naar een ander soort tuinhout voor uw project in de tuin? Dan kunt u ook daarvoor bij ons terecht. Wellicht staat hier iets voor u tussen?

Damwand plaatsen, hoe doe ik dat?

Net zoals bij bijvoorbeeld het plaatsen van schuttingen is er ook bij het plaatsen van damwand een vuistregel voor het bepalen hoe diep de delen van de wand moeten worden geplaatst. Bij Tuinhoutdiscount.nl hanteren wij hier over het algemeen de regel voor dat minimaal ⅔ boven de grond komt en ⅓ onder de grond. Let op; Dit is minimaal en dit heeft sterk te maken met de grond die zich bevindt in de omgeving van het plaatsen. Ook het verkeer in de omgeving speelt hierbij een rol. Twijfelt u nou hoe diep uw damwand zal moeten worden geplaatst? Neem dan gerust contact met ons op voor een stukje persoonlijk advies. Aangezien de damwand een hoop druk zal moeten kunnen tegenhouden van de grond en eventueel het water, is het van belang de delen goed te bevestigen. Ook hier hanteren wij een aantal vuistregels voor. Zo adviseert Tuinhoutdiscount.nl de damwand om de 2 meter te verankeren. Wanneer dit niet gebeurd zal de grond in veel gevallen sterker zijn dan de wand en zal de damwand omver geduwd worden. Hiernaast is het van belang om gebruik te maken van een dubbele gording met slotbouten met een minimale maat van M10 om zo de delen goed op te sluiten. Hierdoor krijgen de delen geen ruimte om te bewegen en worden de planken stevig tegen elkaar bevestigd.