Blog

Welke toepassingen voor kapschuren zijn er?

Verschillende toepassingen kapschuren

Kapschuren zijn prachtige producten en zijn vaak erg handig om, wanneer u de ruimte heeft, in uw tuin te hebben staan. Naast dat de kapschuren erg mooi zijn, komen ze vaak ook met heel veel verschillende mogelijkheden. Bij veel kapschuren bent u volledig vrij om de kleur en de indeling zelf te bepalen. Iets wat natuurlijk mogelijk maakt dat de kapschuur helemaal aan uw wensen en eisen kan voldoen, maar het kan ook nogal wat keuzestress opleveren. Om deze reden hebben wij een aantal toepassingen voor kapschuren voor u op een rijtje gezet. Zo weet u in één keer lezen precies waar u uit kunt kiezen. Handig toch?

Wat is een kapschuur?

Een kapschuur is een houten overkapping vrijwel altijd gemaakt van Douglas hout. Een kapschuur heeft vaak robuuste staanders van bijvoorbeeld 15 x 15 cm of 12 x 12 cm in afmeting. Door de mooie hoge nok met een dak die aan de voorzijde korter is dan aan de achterkant voelt de schuur erg uitnodigend. Wilt u een landelijke en vooral uitnodigende sfeer in uw tuin creëren? Dan is de kapschuur écht de soort overkapping waar u voor wilt kiezen.

De veelgebruikte toepassingen

Waar een kapschuur vaak alleen wordt gezien als een mooie overkapping voor in de tuin waar mensen tijdens de lange zomeravonden heerlijk onder kunnen ontspannen en kunnen genieten van hun wijntje heeft een kapschuur nog veel meer verschillende soorten toepassingen. Zoals door ons al eerder aangegeven heeft een kapschuur namelijk heel veel verschillende soorten mogelijkheden en zijn de opties eindeloos. Wilt u een wand hebben op een specifieke plek, wilt u een staander verplaatsen of wilt u een hekje hebben aan de voorzijde? Geen enkel probleem, het is allemaal mogelijk omdat de kapschuren als bouwpakket voor u worden samengesteld. Het is een beetje te vergelijken met het samenstellen van uw auto. U bepaald de lak en het uiterlijk van de velgen en Tuinhoutdiscount.nl zorgt voor de hoge kwaliteit van het product.

Kapschuur als garage

Waar veel mensen er vaak vanuit gaan dat een kapschuur alleen een overkapping is en dat hier niets functioneels van kan worden gemaakt is dit in de realiteit helemaal niet het geval. Zo is een kapschuur bijvoorbeeld een ideale manier voor het stallen van uw auto’s. Geen irritante taferelen meer zoals vogelpoep op uw auto met een garage kapschuur! Door de vaak ruim opgezette omvang van de kapschuur garage is er genoeg ruimte om elke soort auto te stallen. Heeft u meerdere auto’s? De kapschuur garage is vaak zo breed te maken als u zelf wilt!

kapschuur als berging

Kapschuur met berging

Waar mensen vaak niet direct denken aan de mogelijkheid van een kapschuur als garage denken mensen vaak wel een kapschuur met berging. En terecht! Een blokhut of tuinhuis staat over het algemeen bekend als een ideale opslagruimte voor de tuinspullen. Wat echt een ideale opbergplek is? Een kapschuur met berging! Een ruim opgezette opslag die er ook nog eens prachtig uitziet en een landelijke rustieke sfeer ademd.

Kapschuur met veranda

Mogelijkheden met een veranda

De meest voor de hand liggende toepassing van een kapschuur is een kapschuur met veranda. Eigenlijk is het namelijk erg gemakkelijk om een veranda of zitplek te creëren onder het prachtige grote dak van een kapschuur. U zou bijvoorbeeld kunnen kiezen voor een kapschuur met alle zij- en achterwanden dicht. Wanneer u hier dan een mooie tuinset onder plaatst heeft u direct de kapschuur met veranda van uw dromen. Is dat niet ideaal?

Meer informatie nodig?

Bent u door het lezen van deze blog nieuwsgierig geraakt naar de vele mogelijkheden van onze kapschuren en bent u benieuwd wat wij van Tuinhoutdiscount.nl voor u zouden kunnen betekenen? Neem gerust een contact met ons op en wij helpen u graag verder. Overigens is het bij Tuinhoutdiscount.nl ook mogelijk om de mogelijkheden en vele opties eerst eens te komen bekijken in onze compleet overdekte showroom van ruim 1100m2 midden in de Randstad. Hier kunt u onder het genot van een heerlijk kopje koffie eens rustig kijken en uw wensen samenstellen.