Showroom van ruim 1100m2 midden in de Randstad!    Bezorging Nederland en België op een vaste dag per postcode!

8.5 / 10
217  reviews

Blog

Zo onderhoudt u uw houten tuinmeubelen

Houten tuinmeubelen onderhouden

Alhoewel niet veel mensen aan denken hebben onze houten tuinmeubelen het gedurende het hele jaar toch erg zwaar te verduren. Alhoewel er mensen zijn die hun meubels tijdens de slechtere perioden van het jaar netjes opbergen, staan de meeste tuinmeubelen toch echt het gehele jaar buiten. Dit betekent dat de meubels het gehele jaar door te maken krijgen met verschillende weersomstandigheden. Uiteraard is dit niet de meest duurzame manier van omgaan met meubels, maar het kan mits u de tuinmeubelen goed onderhoudt. Hoe u uw houten tuinmeubelen het beste kunt behandelen? U leest het in onze blog!

Reinigen

Wat het beste helpt tegen verschillende schimmels en ongedierte? De tuinmeubelen regelmatig schoonmaken met een simpel warm sopje en wat zeep. Op deze manier blijven de meubelen schoon en kunnen ze weer eventjes door. Waar wij het normaal niet adviseren te doen mag u bij hardnekkig vuil toch voorzichtig de hogedrukreiniger op de tuinmeubelen zetten om ze echt goed schoon te krijgen.

Bevestigingen controleren

Waar niet veel mensen aan denken alvorens zij neerploffen op hun meubels zijn de bevestigingen van het product. De schroeven en bouten willen nog wel eens los komen te zitten (vooral bij houten tuinmeubelen) en u begrijpt dat wanneer u er dan zomaar op gaat zitten dat dit fout kan gaan. Controleer deze dus goed en zet ze goed vast waar nodig.

Behandelen

Houten tuinmeubelen zien er het mooiste uit wanneer u ze regelmatig en goed behandeld. Het behandelen van het hout beschermt ze niet alleen tegen schimmels, maar ook tegen rotten, krimpen en vochtigheid. De meeste tuinmeubels zijn van Hardhout of Douglas hout. In het geval van Hardhout zou u Hardhoutolie kunnen gebruiken, waar dit bij Douglas hout vaak neerkomt op Douglas olie.

Houten tuinmeubelen bij Tuinhoutdiscount.nl

Waar Tuinhoutdiscount.nl als houthandel normaal gespecialiseerd is in tuinhout, overkappingen, tuinschermen en bijvoorbeeld een vlonder, zijn wij ook gespecialiseerd in hout tuinmeubelen. Een greep uit de houten tuinmeubelen die wij verkopen zijn bijvoorbeeld;


Heeft u vragen over het onderhouden van houten tuinmeubelen, over onze producten of gaat u graag eens het gesprek aan met één van onze specialisten? Neem dan gerust eens contact met ons op of kom eens langs in onze showroom van ruim 1100m2 midden in de Randstad!