Blog

Welke tuinschermen kan ik kiezen voor mijn betonpalen?

Welke tuinschermen kan ik kiezen voor mijn betonpalen?

Wilt u een hout-betonschutting gaan plaatsen op uw erfafscheiding? Dan dient u goed te letten op bepaalde aspecten die hierbij komen kijken. Zo zijn bijvoorbeeld niet alle tuinschermen geschikt voor toepassing met betonpalen. Waar u hierbij op dient te letten leggen wij u graag uit in deze blog op Tuinhoutdiscount.nl. Wel zo makkelijk!

Een enorme keuze

De keuze in tuinschermen is er één die vaak niet gemakkelijk gemaakt. Er is enorm veel aanbod en er zijn een groot aantal variaties. De keuze die u hierin dient te maken is in eerste instantie natuurlijk afhankelijk van factoren als budget, kwaliteit en smaak. Maar wist u dat u ook dient te letten op de houtsoort, de toepassing, het aantal planken en of deze geschikt zijn voor betonpalen? 

Het aantal planken

Het aantal planken is iets dat veel mensen over het hoofd zien bij het maken van hun keuze. Alhoewel de prijs in vrijwel alle gevallen omhoog gaat bij het kiezen voor meer planken is dit ook een aspect die zorgt voor meer privacy. Des te meer planken er op uw tuinscherm gemonteerd zitten, des te meer privacy u heeft.

Wilt u een hout-betonschutting gaan plaatsen op uw erfafscheiding? Dan dient u goed te letten op bepaalde aspecten die hierbij komen kijken. Zo zijn bijvoorbeeld niet alle tuinschermen geschikt voor toepassing met betonpalen.

De houtsoort

Naast het aantal planken is ook de houtsoort waarvoor u kiest van groot belang. De houtsoort is immers belangrijk voor het bepalen van de uitstraling en de duurzaamheid van uw tuinafscheiding. Bij Tuinhoutdiscount.nl bieden wij onder andere tuinschermen aan in de volgende materiaalsoorten;

Geschikt voor betonpalen; ja of nee?

Zoals aangegeven zijn niet alle houten tuinschermen geschikt voor het plaatsen in combinatie met betonpalen. Maar wat is hier nu precies de belangrijkste reden van? Nou, of het tuinscherm geschikt is voor betonpalen is vooral afhankelijk van de tussenregels en dan met name de onderste tussenregel. Wanneer deze bij een tuinscherm helemaal onderaan gemonteerd zit dan is het tuinscherm niet geschikt voor het plaatsen met betonpalen. Zit de onderste tussenregel net iets uit de onderkant? Dan is het tuinscherm vaak wél geschikt. 

Welke tuinschermen kan ik kiezen voor mijn betonpalen?

Zoals u kunt zien op bovenstaande illustratie zit de onderste tussenregel van het scherm dat wél geschikt is iets uit de onderkant gemonteerd. De reden dat deze wel met een betonpaal samengaat en de andere niet is de montage. In de betonpalen zijn namelijk uitsparingen gemaakt voor het beslag dat u op de tussenlat van het tuinscherm gemonteerd dient te worden. De hoogte van de tussenlat moet dus precies goed zijn.