Blog

Tuindeuren: Waar moet u op letten bij het aanschaffen en plaatsen van tuindeuren?

tuindeur aanschaffen en plaatsen tips

Bent u aan het zoeken tussen het grote aanbod houten tuindeuren en wilt graag de goede keuze maken om uw tuin mee af te sluiten? Dan is het zaak om met een aantal punten goed rekening te houden en om u goed te laten informeren. Bij Tuinhoutdiscount.nl, maar ook bij andere aanbieders, is de variatie in houten schuttingdeuren enorm en daarom is het voor iemand die hier niet dagelijks mee werkt vaak zoeken naar een speld in een hooiberg. Welke deur is geschikt voor uw situatie en waar dient u allemaal rekening mee te houden? Wij leggen het stap voor stap aan u uit. Wel zo handig!

Waar moet u op letten bij het kopen van een tuindeur?

Net zoals bij elk ander product is het ook bij een tuindeur enorm van belang om op een aantal factoren goed te letten. U wilt immers niet gaan voor een miskoop en wilt in één keer alles goed doen. Om u alvast op de juiste weg te helpen hebben wij alvast een aantal punten om rekening mee te houden voor u op een rijtje gezet.

De afmeting van de schuttingdeur

Het klinkt misschien als iets dat heel erg voor de hand ligt, maar toch is het zaak om rekening te houden met de afmeting van de tuindeur. Zo is de ruimte die een schuttingdeur van 100cm breed nog heeft in de breedte vaak groter in verband met de ophanging aan plaatduimen. Er zijn veel verschillende breedtematen beschikbaar op de markt. Zo hebben wij bij Tuinhoutdiscount.nl deuren die variëren tussen de 90cm en de 200cm breed. Naast de breedte is uiteraard ook de hoogte van uw toekomstige tuindeur van belang. Vaak kiezen mensen ervoor om de schuttingdeur dezelfde hoogte te laten hebben als de schutting of de tuinschermen die er naast staan en waar de deur tussen komt te hangen. Om deze reden zijn er ook in de hoogte verschillende maten mogelijk.

Het materiaal waarvan de deur is gemaakt

Net zoals bij elk ander product dat is gemaakt van hout is het ook bij uw nieuwe houten schuttingdeur zaak om rekening te houden met het materiaal dat er is gebruikt voor de totstandkoming van dit product. Zo is een deur van Vuren hout of Douglas hout een stuk minder duurzaam en sterk dan een deur gemaakt van bijvoorbeeld Hardhout. Wilt u een deur die lang meegaat? Dan adviseren wij u om te kiezen voor Hardhout. Uiteraard zijn er hierin ook nog andere aspecten die een rol spelen. Zo is een hardhouten tuindeur vaak duurder dan een douglas tuindeur en is het ook nog eens zaak om de deur in dezelfde houtsoort te kiezen als uw tuinschermen om een mooie geheel te vormen.

tuindeur aanschaffen en plaatsen tips

Draairichting van de deur

Naast het materiaal en de maten is het minstens net zo belangrijk om rekening te houden met de draairichting van de deur. Alhoewel het bij de meeste tuindeuren, bijvoorbeeld die met een stalenframe als basis, gaat om een deur met een universele draairichting, willen wij u er toch op wijzen hier rekening mee te houden. De draairichting bepaald namelijk hoe de deur zich gaat gedragen en wanneer u kiest voor een rechtsdraaiende deur, wanneer u een linksdraaiende deur nodig had is de oplossing hiervoor niet altijd even eenvoudig.

Wat zit er bij de deur inbegrepen?

Per tuindeur die wordt aangeboden verschilt het wat er nodig is voor de montage van de deur en verschilt het ook nog eens welke producten er bij de prijs inbegrepen zitten. Waar wij bij Tuinhoutdiscount.nl dit zoveel mogelijk proberen duidelijk te maken bij de producten willen wij u ook hierop wijzen dit goed te controleren. Niemand wil er immers bij levering achterkomen dat er onderdelen ontbreken. Wilt u bijvoorbeeld een deur met een slot of zijn er plaatduimen nodig? Vergeet deze dan vooral niet mee te bestellen.

tuindeur aanschaffen en plaatsen tips

Wat kosten tuindeuren?

Op de vraag “Wat kosten tuindeuren?” is het antwoord niet altijd even makkelijk. Dit is namelijk afhankelijk van uw wensen en eisen. Om u toch een indicatie te kunnen geven hebben wij hier even een en ander voor op een rijtje gezet (uiteraard kunnen deze prijzen constant veranderen);

  • Hardhouten tuindeuren zijn te verkrijgen vanaf ongeveer €100,-.
  • Douglas tuindeuren zijn te verkrijgen vanaf ongeveer €50,-.
  • Composiet tuindeuren zijn te verkrijgen vanaf ongeveer €175,-.
  • Grenen tuindeuren zijn te verkrijgen vanaf ongeveer €45,-.
  • Vuren tuindeuren zijn te verkrijgen vanaf ongeveer €70,-.
  • Stalenframes (alleen het frame) zijn te verkrijgen vanaf ongeveer €55,-.

*Op bovenstaande prijzen kunnen geen rechten worden ontleend.

Houten tuindeuren zelf maken?

Het is ook mogelijk om zelf aan de slag te gaan met het maken van een houten tuindeur. Maar hoe maakt u een tuindeur? U kunt uiteraard aan de slag met het maken van een tuindeur die volledig van hout is gemaakt. Hiervoor dient u niet alleen zicht planken te monteren, maar dient u ook zelf het complete houten frame te realiseren. Plaats in het frame schoren die het gewicht van de deur kunnen dragen. Waar de meeste mensen die zelf aan de slag gaan met het maken van een tuindeur voor kiezen is om een kaal stalenframe te gebruiken als basis. U gebruikt dit frame als basis en kunt vervolgens zelf kiezen welk hout u hierop monteert. Gaat u bijvoorbeeld voor Douglas hout of voor Eikenhouten planken? Schaf ze aan en boor ze eenvoudig vast op het frame.

tuindeur aanschaffen en plaatsen tips

Meer informatie nodig? We helpen u graag!

Bij Tuinhoutdiscount.nl hebben wij de informatievoorziening en de service voor onze klanten hoog in het vaandel staan. Dus wanneer u besluit, of op het punt staat van besluiten, om tuindeuren aan te schaffen bij Tuinhoutdiscount.nl helpen wij u erg graag verder met het beantwoorden van uw vragen en om u te helpen bij uw klus. Naast de service beschikken wij bij Tuinhoutdiscount.nl ook over een compleet overdekte showroom van ruim 1100m2 midden in de Randstad waar u zonder afspraak langs kunt komen. De mogelijkheden dus eerst eens in het echt bekijken of graag het gesprek aan gaan met één van onze specialisten? Kom langs in onze showroom of neem contact met ons op.