Blog

Wat zijn de voordelen van een Red Class Wood overkapping?

Wat zijn de voordelen van een Red Class Wood overkapping?

Gaat u een compleet nieuwe overkapping in de tuin realiseren? Dan is het verstandig om u goed in te lezen in de verschillende soorten overkappingen die er mogelijk zijn in uw situatie. Overkappingen en/of buitenverblijven kunnen afwijken in afmetingen, vorm, maar ook in materiaal waaruit het is gerealiseerd. In dit artikel gaan wij graag dieper in op de Red Class Wood overkappingen. Wat zijn hier nu eigenlijk de voordelen van en waarom kiest men voor deze soort buitenverblijven? U leest het in dit artikel!

Overkappingen op maat

Omdat Red Class Wood in verschillende soorten producten beschikbaar is (denk bijvoorbeeld aan planken, palen en balken), is het ook mogelijk om een Red Class Wood overkapping geheel naar wens zelf samen te stellen. Op deze manier kunt u een dergelijke overkapping precies pas en helemaal perfect indelen.

Verschillende soorten overkappingen

Overigens zijn er voor Red Class Wood, net zoals met Douglas hout, ook verschillende ‘standaard’ oplossingen beschikbaar naast de eerder genoemde ‘maatwerk’ oplossingen. Zo zijn er bijvoorbeeld overkappingen met een plat dak, maar ook zadeldaken en kapschuren beschikbaar in deze houtsoort. Voor ieder wat wils dus!

Gemakkelijk te bewerken

Red Class Wood is een speciaal behandeld Vurenhout en heeft dan ook verschillende van dezelfde kenmerken als Vurenhout. Zo is het bijvoorbeeld enorm gemakkelijk te bewerken. Heeft u een afwijkende maat tuinscherm nodig en wilt u deze op maat gaan maken? Dan kan dit eenvoudig met een zaag worden gerealiseerd.

Nabehandelen is geen enkel probleem

Eén van de voordelen van Red Class Wood is dat ook nabehandelen met special Red Class Wood impregneervloeistof een fluitje van een cent is. De impregneervloeistof is relatief gezien niet duur en is gemakkelijk aan te brengen.

Advies op maat van dé specialist?

Komt u er niet helemaal uit, gaat u graag eerst eens het gesprek aan of bent u benieuwd of u wellicht elementen over het hoofd ziet? Bij Tuinhoutdiscount.nl hebben wij verschillende specialisten die u maar wat graag helpen bij uw project. Onze passie is tuinhout en wij draaien nergens onze hand voor om. Neem dus gerust contact met ons op, kom langs in onze compleet overdekte showroom van ruim 1100m2 midden in de Randstad of vraag compleet vrijblijvend een offerte aan.