Blog

Wat zijn de voordelen van Caldura Wood?

Wat zijn de voordelen van Steamed 5* Class Wood?

Caldura Wood biedt veel voordelen. Het is thermisch gemodificeerd vuren wat vormvast is, milieuvriendelijk verduurzaamd door stoom en ook nog eens 100 procent ecologisch is. Het is lichtgewicht voor wanden en gevels. Daarnaast  heeft het een schitterend effect en kent het een bijzonder profiel. U moet het hout wel voorboren wat wat meer tijd kost. Daarnaast is het ook broos en moet u het voorzichtig vervoeren. Het is gevoelig voor inscheuren. Wanneer het echter eenmaal gemonteerd is zal het jarenlang goed zitten. 

Betaalbaar, duurzaam en verantwoord hout

Wanneer u op zoek bent naar hout voor uw gevelbekleding, terrasoverkapping of een dichte wand dan is Caldura Wood uitstekend hout. Ook voor een luxe schutting is het een goede keuze. Daarnaast is Caldura Wood Triple Blokprofiel erg goed te gebruiken voor tal van andere zaken. De levensduur is hoger dan twintig jaar en het hout valt in de klasse een tot twee. De vergrijzing van het hout gebeurt mooi egaal en het hout is zeer vormvast te noemen. 

Blokprofielen of tandprofielen 

Het is in veel gevallen dus een prima idee om de trendy 25 bij 140 millimeter planken te gebruiken. Ze zijn enkelzijdig te monteren op de gevel van een huis en ook ideaal voor een luxe schutting of veranda wand. Het is een mooie brede gevelbekleding waar u 130 millimeter van ziet. Het is goed om de mes en groef te gebruiken. Ze zijn dan eenvoudig in elkaar te plaatsen. De planken hebben wel iets tussenruimte nodig. De thermisch gemodificeerde vuren houten profielplanken zijn in meerdere lengtes beschikbaar. Neem gerust contact op met één van onze specialisten voor een goed advies. Wanneer er naden zijn kunt u deze trouwens het beste laten verspringen. 

Milieuvriendelijk

Het hout wordt met een thermo behandeling verwarmd tot meer dan 200 graden Celcius. Het hout wordt dus zeer heet. Aangezien er alleen stoom en geen chemische toevoegingen worden gebruikt is het een zeer milieuvriendelijk proces. Het hout krijgt zo een levensduur van twintig tot vijfentwintig jaar. Het hout heeft een zeer aantrekkelijke prijs, kent weinig werking en heeft een mooie warme kleur. Het hout vergrijst mooi egaal wat ook wel prettig is. Het is een zeer mooie houtsoort met veel mogelijkheden in de toekomst. Zeker aangezien het 100 procent ecologisch en milieuvriendelijk is. 

Duurzame gevelbekleding 

Het thermohout is perfect om te gebruiken als gevelbekleding, wand van een overkapping of als een schutting. Het is eenvoudig te monteren door de verticale regels en eenvoudig toe te voegen. Andere gevel houtsoorten kunnen goedkoper zijn, maar kennen dan vaak meer noesten. Het thermische vurenhout uit Scandinavië is niet zo hard dan andere hardhoutsoorten. De prijs is echter wel wat aantrekkelijker. 

Montage tips 

Gebruik een tacker om in meerdere sponningen een bolkop nagel te plaatsen van 55 millimeter of langer. Wilt u schroeven? Gebruik dan een RVS schroef. Gebruik altijd RVS materialen om het hout zuren tegen te gaan. U krijgt dan zwarte vlekken in het tuinhout. Het hout moet u altijd voorboren. Het wordt zo mooier afgewerkt. Het hout is duurzaam. Het is echter ook broos hout. Na demontage is het gemakkelijk en ziet u niets meer van het voorboren. Het hout is trouwens ook goed te zagen.